ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με «περγαμηνές» Guinness έρχεται το World Champion Jet της Seajets

13:05 - 21 Σεπ 2018 | Ναυτιλία
Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασε το νέο εντυπωσιακό ταχύπλοο «World Champion Jet», που εντάσσεται στη «SEAJET Plan». Πρόκειται για το πρώην «ΗSC Villum Clausen», ένα ταχύπλοο σκάφος υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο κατέχει και θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness για την ταχύτητά του.

Το ταχύπλοο έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων. Είναι εξοπλισμένο με δύο πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 44 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων. Mπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες, ενώ στα άνω των 2.000m2 της επιφάνειας των κοινόχρηστων χώρων του προσφέρεται σαλόνι διακεκριμένης θέσης, platinum θέσης, εστιατόριο, bridge deck bar και σαλόνι, παιδότοπος, υποδοχή και shopping area.

Το «World Champion Jet» ναυπηγήθηκε τον Μάρτιο 2000 στο Περθ της Αυστραλίας, από τα φημισμένα Austal Ships, για λογαριασμό της δανέζικης «Lessors Borholmstrafikken», στην οποία ανήκε μέχρι και τον Αύγουστο του 2018.

Με την ένταξή του στη «SEAJETS», που μετρά 29 χρόνια παρουσίας στον χώρο της ναυτιλίας, το δίκτυό της αναβαθμίζεται σημαντικά, φτάνοντας να διαχειρίζεται υπό τα σήματά της τον μεγαλύτερο και ταχύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 17 ταχύπλοα, καθώς και τρία συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 250 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη για Κυκλάδες.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι, καθώς ήρθε στην Ελλάδα ένα πλοίο παγκόσμιος πρωταθλητής, αναβαθμίζοντας την ελληνική ακτοπλοΐα και τον ελληνικό τουρισμό, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες και αλλοδαπούς επιβάτες να ταξιδεύουν με ένα μοναδικά καλοτάξιδο, άνετο, πολυτελές υπερταχύπλοο» δήλωσε εκπρόσωπος της «SEAJETS».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.