ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξηραδάκης (XRTC Business Consultants): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η silicon valley της παγκόσμιας ναυτιλίας Κύριο

11:15 - 10 Νοε 2018 | Ναυτιλία
Ξηραδάκης (XRTC Business Consultants): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η silicon valley της παγκόσμιας ναυτιλίας
<Ζούμε σε μία εποχή όπου για 40 χρόνια στην Ελλάδα έχουμε μία παγκόσμια πρωτοκαθεδρία. Μία χώρα με το 0,04% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας πλοίων δηλαδή 1 στα 5 πλοία στο πλανήτη είναι ελληνικής ιδιοκτησίας>. Αυτό δηλώνει αποκλειστικά στο reporter ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της XRTC Business Consultants, που δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικές τράπεζες Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της. Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με Κινέζικους τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά.

Όπως δηλώνει ο κ. Ξηραδάκης <δεν έχουμε ακόμη καταφέρει ως κορυφαία βιομηχανία στην Ελλάδα που είναι η ποντοπόρος ναυτιλία να μεταφέρουμε αυτή την περηφάνια που νοιώθουμε προς τον Ελληνικό λαό. Πρέπει να πείσουμε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τη ναυτιλία. Η Ελλάδα στο μέλλον θα αποτελέσει την πλουτοπαραγωγική χώρα στο data της ναυτιλίας>. Όπως διευκρινίζει ο κ. Ξηραδάκης <σήμερα τα νέα πλοία είναι πλήρως αυτοματοποιημένα γι αυτό πιστεύω ότι τα παιδιά που έφυγαν από την Ελλάδα και σπούδασαν μαθηματικά, φυσική, πληροφορική θα επιστρέψουν για να στελεχώσουν τις ελληνικές εταιρίες της ποντοπόρου ναυτιλίας>.

Θέλουμε συμβατό κλίμα για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

 

Ο επικεφαλής της  XRTC Business Consultants, παραμένει απαισιόδοξος ως προς το επενδυτικό κλίμα της χώρας και είναι αποκαλυπτικός: <θέλω να είμαι ειλικρινής. Συνεχίζουμε να βουλιάζουμε. Όταν φέρνουμε ξένους επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας και μας ζητούν να τους εξηγήσουμε το επιχειρηματικό πλάνο(business plan) μόλις φθάσουμε στις ασφαλιστικές κρατήσεις, στους φόρους και στη γραφειοκρατία αμέσως σταματούν να σκέφτονται επενδύσεις στην Ελλάδα και μου λένε πάμε δίπλα σε άλλη χώρα να δουλέψουμε>.< Όμως τους απαντώ πως είμαι Ελληνας και θα συνεχίσω να παλεύω για τη χώρα μου> τονίζει ο κ. Ξηραδάκης και προσθέτει: <πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κλίμα συμβατό για επενδύσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν πρώτα από τους Ελληνες και δεν μιλάω για επενδύσεις τύπου καφετεριών που βλέπουμε σε κάθε γωνιά της Αθήνας και του Πειραιά>.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το silicon valley της παγκόσμιας ναυτιλίας

Ο κ. Ξηραδάκης παραμένει αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας και εκφράζει την ευχή: <Η χώρα μας μπορεί  να γίνει η silicon valley της παγκόσμιας ναυτιλίας>. Επίσης αναφέρει ότι <οι συμφωνίες 6,4 δις. αμερικανικών δολαρίων που υπέγραψαν οι Ελληνες εφοπλιστές το α’ εξάμηνο του 2018 για την αγορά δεξαμενοπλοίων για τη μεταφορά πετρελαίου και την μεταφορά LNG αποτυπώνει το όραμα που υπάρχει για το μέλλον καθώς οι εφοπλιστές αποτελούν την κορυφαία δύναμη και μεταφέρουν τα βασικά εμπορεύματα σ όλα τα μήκη και πλάτη του γαλάζιου πλανήτη>

Ανέστης Ντόκας

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.