ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΣτΕ ο Δήμος Αλίμου για την άδεια της μαρίνας

17:56 - 26 Νοε 2018 | Ναυτιλία
Στο ΣτΕ ο Δήμος Αλίμου για την άδεια της μαρίνας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της νέας, αναβαθμισμένης, Μαρίνας Αλίμου προσέφυγε ο Δήμος Αλίμου, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο, το ΣτΕ είχε εγκρίνει την αναβάθμιση και επαναχωροθέτηση της μαρίνας Αλίμου, η οποία προσφέρει 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και έχει έκταση 240 στρεμμάτων.

Ο Δήμος Αλίμου υποστηρίζει ότι η από 13.9.2018 απόφαση του υπουργού Τουρισμού με την οποία εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας της μαρίνας παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος (άρθρο 24 Συντάγματος) και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία. Σύμφωνα με τον Δήμο, η κατασκευή λιμένων οποιασδήποτε κατηγορίας σε οποιαδήποτε ακτή της χώρας, δεν μπορεί να αποφασίζεται ευκαιριακά και αποσπασματικά, αλλά πρέπει να προηγηθεί ευρύτερος εθνικός ή περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός  λιμένων της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος, η πραγματοποίηση έργων στην μαρίνα, ενδέχεται να προκαλέσει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:06 - 26 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.