ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση των διμερών ναυτιλιακών δεσμών Ελλάδας-Κατάρ

19:14 - 20 Μαρ 2019 | Ναυτιλία
Ενίσχυση των διμερών ναυτιλιακών δεσμών Ελλάδας-Κατάρ
Με τον πρέσβη του Κατάρ, Abdulaziz Al-Naama, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, στον Πειραιά, κατόπιν πρωτοβουλίας της καταριανής πλευράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοπός ήταν η επιβεβαίωση της δυναμικής προοπτικής των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών σχέσεων των δύο χωρών και η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

 

Ο πρέσβης του Κατάρ σημείωσε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στη ναυτιλία και το υψηλό επίπεδο των ναυτιλιακών υπηρεσιών που παρέχει, ως βάση για την αναβάθμιση των διμερών εμπορικών και ναυτιλιακών σχέσεων διά της υπογραφής διμερών συμβατικών κειμένων. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε επίκαιρες εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου επί θεμάτων ενδιαφέροντος ναυτιλιακών μεταφορών, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο επενδυτικό πρόγραμμα του εμπορικού λιμένα Hamad, που συνιστά σημαντικό επενδυτικό και διαμετακομιστικό κέντρο της χώρας του.

 

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών ναυτιλιακών δεσμών τους διά της προώθησης υπογραφής της Διμερούς Ναυτιλιακής Συμφωνίας, της οποίας το κείμενο βρίσκεται σε ώριμο στάδιο τεχνικών διαβουλεύσεων.

 

Επιπλέον, επιβεβαίωσαν τη βούληση αμοιβαίας συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), καθώς και της αλληλοϋποστήριξής τους, ενόψει των εκλογών του Συμβουλίου του IMO, τον Δεκέμβριο του 2019, όπου το Κατάρ έχει θέσει υποψηφιότητα στην κατηγορία «Γ». Τέλος, αναφέρθηκαν και σε θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης του λιμενικού τομέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.