ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum

08:28 - 28 Μαϊ 2019 | Ναυτιλία
Ξεκινά το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum
Έφτασε η ώρα για το μεγάλο συνέδριο που αφορά την κρουαζιέρα, το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum το οποίο ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη. Πρόκειται για το συνέδριο που φιλοδοξεί να καταστεί σταδιακά η κυρίαρχη παγκόσμια διοργάνωση στην κρουαζιέρα αποκτώντας αίγλη, παρόμοια με τα Ποσειδώνια της ναυτιλίας.

Πρόκειται για τη διοργάνωση που συγκεντρώνει τη διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας, που είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά με τεράστια ακόμη περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης.

Η θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού κρουαζιέρας, οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και η επιστροφή της γεωπολιτικής σταθερότητας στην περιοχή, ενισχύουν το σημαντικό ρόλο της διοργάνωσης.

Το Posidonia Sea Tourism Forum έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας, χάρη στην στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, λόγω της ποικιλομορφίας των προορισμών και των πολλαπλών επιλογών που παρουσιάζει.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Kastri, στην περιοχή Καστρί της Βόρειας Αττικής. Εκεί, δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της βιομηχανίας με αντικείμενο ευθύνης τα λιμάνια και τους προορισμούς, τα οποία εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας του κόσμου (MSC Cruises, Royal Caribbean Cruises, Holland America Group, Disney Cruise Line, Silversea Cruises, Fred Olsen Cruise Lines, Celestyal Cruises κ.ά.) θα συζητήσουν τις προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Πολλά από αυτά τα στελέχη θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Λιμένων και Προορισμών της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών κρουαζιέρας (CLIA), που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Posidonia Sea Tourism Forum, ενώ θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των προορισμών της περιοχής στον εκθεσιακό χώρο καθώς και πολλές ευκαιρίες δικτύωσης στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης.

Μία από αυτές τις ευκαιρίες είναι η επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας με την οποία θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών λιμανιών, ανοίγοντας το δρόμο σε διεθνείς διαχειριστές λιμανιών κρουαζιέρας να επενδύσουν σε παραχωρήσεις επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας ανά τη χώρα.

Πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη κίνηση, που εκτιμάται ότι θα αυξήσει το homeporting. Οι εξελίξεις αυτές έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων διαχειριστών επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπως της Global Ports, που θα είναι παρούσα στην Αθήνα για τη διοργάνωση.

Τα πρώτα λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας ξεκινώντας από τον Μάιο. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης τα λιμάνια της Κέρκυρας και του Ηρακλείου, που είναι κορυφαίοι προορισμοί κρουαζιέρας και έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Posidonia Sea Tourism Forum 2019 ως εκθέτες, μαζί με το λιμάνι του Πειραιά και της Ρόδου.

Το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, την Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και πλήθος άλλων φορέων του ναυτιλιακού και θαλάσσιου κόσμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:34 - 28 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.