ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαντορινιός: Ερωτηματικά για την δρομολόγηση του ΑΡΤΕΜΙΣ στην Σαμοθράκη

14:48 - 26 Αυγ 2019 | Ναυτιλία
Σαντορινιός: Ερωτηματικά για την δρομολόγηση του ΑΡΤΕΜΙΣ στην Σαμοθράκη
«Η ανακοίνωση της έκτακτης δρομολόγησης του πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ αποτελεί την προσπάθεια της Κυβέρνησης να διορθώσει ένα λάθος, με ένα άλλο. Το ΑΡΤΕΜΙΣ θα καλύπτει τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη μέχρι και 31 Αυγούστου και μάλλον αυτή είναι και η μόνη λύση που βρήκε η Κυβέρνηση για το νησί. Το συγκεκριμένο πλοίο εκτελεί ήδη ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και μάλιστα άγονης γραμμής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, για την έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ στην γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαντορινιός σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Με ποια διαδικασία δρομολογείται το ΑΡΤΕΜΙΣ και με ποια διαδικασία θα εγκαταλείψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις; Πως θα καλυφθούν τα κενά στα δρομολόγια των άγονων κυκλαδίτικων νησιών; Γιατί το Υπουργείο δεν έχει μέχρι τώρα κάνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της γραμμής, αφού το πρόβλημα με τα πλοία του νησιού δεν έχει λυθεί; Γιατί καθυστερεί η δημοσίευση του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές της νέας δρομολογιακής περιόδου;

Δεν μπορείς να διορθώσεις όμως ένα λάθος, κάνοντας ακόμη ένα. Όταν η Κυβέρνηση διεμήνυε ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της Σαμοθράκης εννοούσε μάλλον να το λύσει με ημίμετρα, μεταφέροντας το πρόβλημα και σε άλλα νησιά, προκαλώντας κρίση στο ακτοπλοϊκό σύστημα της χώρας. Σαν λύση για την αντιμετώπιση του αποκλεισμού της Σαμοθράκης δεν μπορεί να είναι η αναστάτωση των δρομολογίων των Κυκλάδων, ούτε η εμπλοκή της ομαλής κίνησης των άγονων γραμμών του υπολοίπου Αιγαίου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Κυβέρνηση οφείλουν να κινήσουν διαδικασίες οριστικής λύσης για την γραμμή και όχι να δημιουργούν επικίνδυνα domino. Όσο πιο γρήγορα γίνουν κατανοητά τα λάθη, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει η ταλαιπωρία των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων της Σαμοθράκης, αλλά και η μεγάλη δυσφήμιση που έχει υποστεί η Ελλάδα. Όσο πιο σύντομα βγει ο διαγωνισμός των άγονων, τόσο πιο πιθανό είναι να μην υπάρξουν και άλλες «Σαμοθράκες». Ελπίζουμε η Κυβέρνηση άμεσα να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ και να αποφασίσει να βρει ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.