ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά αποτιμά η αγορά του Πειραιά το Master Plan του ΟΛΠ Κύριο

17:30 - 04 Σεπ 2019 | Ναυτιλία
Θετικά αποτιμά η αγορά του Πειραιά το Master Plan του ΟΛΠ
Κατατέθηκε προ ημερών στο υπουργείο Ναυτιλίας το αναθεωρημένο Master Plan του ΟΛΠ. Οι διαφωνίες που είχαν διατυπωθεί για την κατασκευή ή όχι ναυπηγείου ξεπεράστηκαν και η επένδυση είναι έτοιμη να προχωρήσει.

Με θετικό μάτι έχουν δει οι φορείς της αγοράς το νέο Master Plan. Μιλώντας στο Reporter, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης εστίασε στα οφέλη της επένδυσης για την πόλη. «Είναι πολύ σημαντικό που ένας κολοσσός, όπως η Cosco επιλέγει να επενδύσει στον Πειραιά, σε μία επένδυση μάλιστα που ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ» τονίζει και προσθέτει: «Ειδικότερα, η κατασκευή τέταρτου προβλήτα θα ενισχύσει την απόδοση του λιμανιού, βελτιώνοντας την κατάταξή του σε δυναμικότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και εδραιώνοντάς το στα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης».

Σημαντική σύμφωνα με τον κ. Μανεσιώτη είναι και η αλλαγή πλάνων για το εμπορικό κέντρο. Σημειώνεται ότι με τα νέα δεδομένα, το κέντρο εξυπηρέτησης επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας με καταστήματα χωρίς δασμούς (Duty Free Shops) θα εξυπηρετεί μόνο τους τουρίστες και αντικαθιστά το mall.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η απόφαση για μικρότερη έκταση (από 44 χιλιάδες τετραγωνικά, οι αρμόδιοι κατέληξαν σε ένα κτίριο 22 χιλιάδων τετραγωνικών) ικανοποιεί τους επιχειρηματίες της πόλης. «Είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά το νέο master plan ανταποκρίνεται στο αίτημά μας».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά έκανε ιδιαίτερη μνεία στα οφέλη που θα προκύψουν από την κατασκευή των τεσσάρων πολυτελών ξενοδοχείων και των κτιρίων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο κ. Μανεσιώτης καταλήγει, υπογραμμίζοντας, πως η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, πρέπει να αξιοποιηθεί, έτσι, ώστε να δοθεί υπεραξία σε όλη την πόλη. «Η επένδυση θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την πόλη μας».

Υπενθυμίζεται πως την ικανοποίησή του για το νέο Master Plan εξέφρασε πρόσφατα και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, με τον πρόεδρο, Βασίλη Κορκίδη να αναφέρεται εκτενώς στα οφέλη της επένδυσης.

Γιώργος Γεωργίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.