ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίνεται σήμερα η έγκριση της επένδυσης της Cosco στον ΟΛΠ

07:15 - 25 Σεπ 2019 | Ναυτιλία
Δίνεται σήμερα η έγκριση της επένδυσης της Cosco στον ΟΛΠ
Η σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) στις 10.00 το πρωί θα εγκρίνει την επένδυση της Cosco στον ΟΛΠ.

Η υλοποίηση του master plan θεωρείται ύψιστης σημασίας για τους Κινέζους της Cosco, οι οποίοι φιλοδοξούν να καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά εμπορικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης και κύρια πύλη εισόδου των κινέζικων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Στο επικαιροποιημένο master plan θα προστεθεί μια ακόμη μεγάλη επένδυση, η οποία θα βάλει τον ΟΛΠ στην παγκόσμια ελίτ των λιμανιών. Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία ενός ακόμα μεγάλου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων δυναμικότητας 2,8 εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων (TEU), που χωροθετείται ανατολικά του προβλήτα Ι.

Η επένδυση, που ξεπερνάει τα 300 εκατ. ευρώ, θα ανοίξει τον δρόμο για την αύξηση της δυναμικότητας του λιμανιού σε πάνω από τα 10 εκατομμύρια TEU.

Παράλληλα, όμως, ανεβάζει το ύψος των συνολικών επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει η Cosco στην Ελλάδα σε πάνω από 800 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τους Κινέζους σε έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές των τελευταίων χρόνων. 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 07:22 - 25 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.