ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΠ: Την Παρασκευή συνεδριάζει η ΕΣΑΛ για την έγκριση του συνόλου του Master Plan Κύριο

21:47 - 01 Οκτ 2019 | Ναυτιλία
ΟΛΠ: Την Παρασκευή συνεδριάζει η ΕΣΑΛ για την έγκριση του συνόλου του Master Plan
Την περασμένη Τετάρτη η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) έδωσε το «πράσινο φως» για το αναθεωρημένο Master Plan του ΟΛΠ, εκτός των προβλεπόμενων έργων για την τέταρτη προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το car terminal.

Η συνεδρίαση που θα κρίνει τα δύο αυτά σχέδια αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή με τον ΟΛΠ να εκφράζει την αισιοδοξία πως δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα και η υλοποίηση της επένδυσης θα προχωρήσει κανονικά. 

Άλλωστε, πρόσφατα η Cosco είχε εκφράσει την ικανοποίησή της για τη θετική γνωμοδότηση που έλαβε το έργο σε πρώτο βαθμό, θέτοντας ως στόχο «την ανάπτυξη όλων των επιχειρηματικών μονάδων του λιμένα Πειραιά».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία δόθηκε από την ΕΣΑΛ, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επαρκής ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για τα δύο νέα αυτά έργα, τα οποία προστέθηκαν στο Master Plan τον Αύγουστο.

Οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εστιάζουν στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, καθώς και σε τμήματα του σχεδίου επένδυσης. Μάλιστα, είχαν ζητήσει αναβολή της συνεδρίασης της προηγούμενης Τετάρτης, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν και τώρα.

Το Master Plan του ΟΛΠ είναι μία επένδυση 800 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για νέες θέσεις εργασίας. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την επιτάχυνση των διαδικασιών με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη να επαναλαμβάνει σε δηλώσεις του πως η επένδυση - όπως και αυτή στον ΟΛΘ - προχωρά άμεσα.

Γιώργος Γεωργίου

 




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.