ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος

22:30 - 03 Δεκ 2019 | Ναυτιλία
Πλακιωτάκης: Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος
Το «παρών» στον εορτασμό για τα 50 χρόνια ίδρυσης της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έδωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ο υπουργός δήλωσε πως «το τμήμα της σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών είναι παγκοσμίως γνωστό, για το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των σπουδών που παρέχει».

Στην ομιλία του, ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για λάθη του παρελθόντος σχετικά με την ελληνική και ευρωπαϊκή ναυτιλία, τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν, αφού όπως τόνισε, ο ανταγωνισμός με την Ασία είναι μεγάλος:

«Στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χάσαμε το στοίχημα με τα ναυπηγεία και η Ε.Ε. έχει μεγάλες ευθύνες. Μάλιστα, το επισήμανα στην τελευταία μου συνάντηση με την επίτροπο Μεταφορών. Της ζήτησα, επειδή δεν πρέπει να χάσουμε την ευρωπαϊκή ναυτιλία όπως χάσαμε και τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία, χρειάζεται οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν τη ναυτιλία, να είναι πάρα πολύ καλά μελετημένες και πολύ καλά προετοιμασμένες. Γιατί θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε και την ελληνική και την ευρωπαϊκή ναυτιλία καθώς ο ανταγωνισμός με την Ασία είναι μεγάλος», ανέφερε πιο συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης.

Ωστόσο, ο υπουργός Ναυτιλίας προχώρησε σε μία πρόταση προς τον κοσμήτορα της σχολής και τον πρύτανη του ΕΜΠ: Ζήτησε να μελετηθεί η δυνατότητα εκπαίδευσης εξειδικευμένων στελεχών για ναυπηγεία παραγωγής yachting.

«Νομίζω ότι εδώ υπάρχει χώρος για να απασχοληθούν στελέχη από το τμήμα σας: είναι ο χώρος των ναυπηγείων, και συγκεκριμένα τα εξειδικευμένα ναυπηγεία παραγωγής yachting. To yachting είναι ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει καταλληλότερος χώρος ο οποίος μπορεί να αναπτύξει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Άρα, παραγωγή στελεχών, ναυπηγών, εξειδικευμένων σε θέματα yachting, νομίζω αξίζει τον κόπο να το μελετήσετε», σημείωσε πιο αναλυτικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.