ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 130 ευρώ μετ’ επιστροφής η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου– Ελλάδας

15:33 - 14 Ιαν 2020 | Ναυτιλία
Στα 130 ευρώ μετ’ επιστροφής η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου– Ελλάδας
Στα 130 ευρώ το άτομο -με επιστροφή και χωρίς όχημα- θα κοστίζει το εισιτήριο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού–Πειραιά, όπως ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση.

Η επιχορήγηση προς τις εταιρείες θα υπερβαίνει ελαφρώς τα 5 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, η οποία ενημέρωσε την Τρίτη την Επιτροπή Εμπορίου της κυπριακής Βουλής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι το εισιτήριο Πειραιάς-Λεμεσός θα κοστίζει για ένα άτομο, με επιστροφή και χωρίς όχημα γύρω στα εκατό ευρώ, χωρίς τα τέλη λιμανιών, και με τα τέλη υπολογίζεται το κόστος να μην υπερβαίνει τα 130 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα, ο μοναδικός τρόπος να ταξιδέψει κάποιος από και προς την Κύπρο είναι το αεροπλάνο, καθώς εδώ και χρόνια η ατμοπλοϊκή σύνδεση έχει διακοπεί λόγω κόστους και μικρής ζήτησης.

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Κύπρο, αφού λόγω αεροφοβίας δεν μπορούν να ταξιδέψουν, ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν τη δυνατότητα ταξιδιών με την μεταφορά του αυτοκινήτου τους. Το πρόβλημα όμως σύντομα θα λυθεί με την κοινή δράση Αθηνών και Λευκωσίας και τη βοήθεια της ΕΕ, μέσω επιχορήγησης.

Η επιχορήγηση θα δίνεται στη βάση προσυμφωνημένου ποσού και θα βασίζεται στα κέρδη της εταιρείας και ενδεχομένως να υπερβαίνει ελαφρώς τα πέντε εκατομμύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.