ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Προς άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε μονάδες της COSCO

22:11 - 31 Ιαν 2020 | Ναυτιλία
Reuters: Προς άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε μονάδες της COSCO
Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα άρουν τις κυρώσεις σε λίγες μέρες σε μονάδες της κινεζικής εταιρείας δεξαμενόπλοιων COSCO, τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγόρησε ότι μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο, ανέφεραν δύο πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Πηγή από μεγάλη κινεζική εταιρεία πετρελαίου δήλωσε ότι έλαβε ενδείξεις ότι η COSCO είχε αφαιρεθεί από τον κατάλογο κυρώσεων των ΗΠΑ. Η κινεζική ενεργειακή βιομηχανία περιμένει επίσημες επικοινωνίες από την Ουάσιγκτον, ανέφερε η ίδια πηγή.

Άλλη πηγή από τον τομέα της ενεργειακής βιομηχανίας στο Λονδίνο δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είχε δηλώσει ότι σύντομα θα άρει τις κυρώσεις. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ομοίως δεν έχει σχολιάσει.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ περιέλαβε στη μαύρη λίστα των κυρώσεων τις μονάδες Dalian της COSCO στις 25 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα τα παγκόσμια ναύλα και να διαταραχθούν οι ναυτιλιακές αγορές.

Οι κυρώσεις στοχοποιούν τις Cosco Shipping Tanker Dalian και Cosco Shipping Tanker Dalian Seaman and Ship Management, αλλά δεν αφορούν τη μητρική εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Θέτουν επίσης στο στόχαστρο τις China Concord Petroleum, Kunlun Shipping Company, Kunlun Holding Company και Pegasus 88 Limited.

Οι αποφάσεις των Αμερικανών είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών συμβάσεων ναύλωσης δεξαμενοπλοίων που ανήκουν στην Cosco Shipping Tanker Dalian σύμφωνα με το Splash 247, ενώ και οι διαπραγματεύσεις σχετικά με ορισμένες πιθανές χρονοναυλώσεις να έχουν επίσης ανασταλεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:41 - 31 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.