ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας

15:45 - 28 Φεβ 2020 | Ναυτιλία
Πρωτοβουλία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας
Στη δημιουργία του Παγκόσμιου Δικτύου Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (Global Shipping Business Network - GSBN) συμφώνησαν φορείς της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, υπογράφοντας πρόσφατα τη σχετική συμφωνία.

CMA CGM, COSCO Shipping Lines, COSCO Shipping Ports, Hapag-Lloyd, Hutchison Ports, OOCL, Port of Qingdao, PSA International, και Shanghai International Port Group (SIPG) είναι οι φορείς που θα «τρέξουν» το εγχείρημα.

Στόχος του GSBN είναι να παρέχει μία πλατφόρμα στους εκπροσώπους της εφοδιαστικής αλυσίδας, προκειμένου να συνεργάζονται για να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Θα λειτουργήσει ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και θα προσφέρει μία πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων. Σημειώνεται ότι η εγκαθίδρυση του δικτύου δεν έχει ακόμη λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Όπως έγινε γνωστό, η CargoSmart θα είναι ο πάροχος τεχνολογικών λύσεων και αυτή που θα «τρέξει» την πλατφόρμα για το GSBN.

«Αναμένουμε ότι η πλατφόρμα θα επιταχύνει την ανταλλαγή δεδομένων για logistics και φορτία, θα απλοποιήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και θα δημιουργήσει αξία σε κάθε ενδιαφερόμενο» τόνισε ο Martin Gnass, Διευθυντής IT της Hapag-Lloyd.

«Με τους terminal operators που είναι ιδρυτικά μέλη της πλατφόρμας, πιστεύουμε ότι το GSBN θα αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες και θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό» σημείωσε από την πλευρά του ο Ding Songbing, Διευθυντής Στρατηγικής και Έρευνας του SIPG.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 15:58 - 28 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.