ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση φορέων της ναυτιλίας για άμεση λήψη μέτρων

18:14 - 28 Μαρ 2020 | Ναυτιλία
Έκκληση φορέων της ναυτιλίας για άμεση λήψη μέτρων
Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και η Διεθνής Ένωση Λιμένων προχώρησαν σε κοινή ανοικτή επιστολή-έκκληση προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G20 για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης της ναυτιλίας και του εμπορίου έναντι του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης είναι σημαντικότερο από ποτέ να διατηρήσουμε τις εφοδιαστικές αλυσίδες ανοικτές και το παγκόσμιο εμπόριο σε λειτουργία. Η πρωτοβουλία της G20 για συντονισμένες δράσεις από τις κυβερνήσεις, με τη συνεργασία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων σχετικών οργανισμών, είναι υψίστης σημασίας».

Επιπλέον, η επιστολή τόνιζε πως «το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται διά θαλάσσης από την εμπορική ναυτιλία, η οποία μεταφέρει τρόφιμα, ενέργεια και πρώτη ύλη, καθώς και πολλά τελικά προϊόντα που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ. Η διατήρηση του παγκόσμιου εμπορίου είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία, δίχως την οποία η σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.