ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενώσεις της ΠΝΟ καταγγέλλουν απολύσεις και ζητούν παρέμβαση Πλακιωτάκη

08:59 - 31 Μαρ 2020 | Ναυτιλία
Ενώσεις της ΠΝΟ καταγγέλλουν απολύσεις και ζητούν παρέμβαση Πλακιωτάκη
Την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζητούν εννέα σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντας «παράνομες και απαράδεκτες απολύσεις συναδέλφων μας ναυτικών κάθε ειδικότητας, που υπηρετούν σε πλοία της ακτοπλοΐας και των γραμμών της Ιταλίας».

Η ανακοίνωση:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις παράνομες και απαράδεκτες απολύσεις συναδέλφων μας ναυτικών κάθε ειδικότητας, που υπηρετούν σε πλοία της Ακτοπλοΐας και των γραμμών της Ιταλίας. Όσες από τις εταιρείες προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, αδιαφορούν προκλητικά για τις συνέπειές που αυτές έχουν. Επισημαίνουμε την περίπτωση των ''ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ'', οι οποίες απέλυσαν παράνομα και καταχρηστικά συναδέλφους μας, που υπηρετούσαν σε ναυλωμένα από αυτήν πλοία της εταιρείας ‘’GRIMALDI’’, δραστηριοποιούμενα στις γραμμές της Ιταλίας. Στους απολυμένους αυτούς συμπεριλαμβάνονταν και Αξιωματικοί Προϊστάμενοι από το Ξενοδοχειακό και από το Τμήμα Τροφοδοσίας του πλοίου. Με τις ενέργειές της αυτές προκάλεσε η εταιρεία προβλήματα στη λειτουργία του Προσωπικού Διαμερισμάτων και του Προσωπικού της Υπηρεσίας Τροφοδοσίας και Γενικών Προμηθειών των πλοίων και αδιαφόρησε για τις συνέπειες που επέρχονται στην ασφάλεια και στην υγεία των επιβαινόντων σε αυτά, ιδιαίτερα μάλιστα κατά την σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Όσες απολύσεις έγιναν με πρόσχημα την κρίση του κορονοϊού είναι αυθαίρετες και επικίνδυνες. Οι πλοιοκτήτριες και οι διαχειρίστριες εταιρείες που προβαίνουν σε αυτές, επιδιώκουν ανεπίτρεπτους κερδοσκοπικούς σκοπούς και παραβιάζουν το Νόμο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με την ΠΝΟ για την σύνθεση των πλοίων στις γραμμές της Ιταλίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Υπουργό Ναυτιλίας να παρέμβει άμεσα, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο και να υποχρεωθούν οι εταιρείες που απέλυσαν από τα πλοία τους ναυτικούς με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού, να επαναπροσλάβουν εδώ και τώρα τους συναδέλφους μας αυτούς. Εάν δεν συμμορφωθούν και δεν τους ξαναπάρουν στη δουλειά, ΖΗΤΟΥΜΕ από τον Υπουργό, να αποκλείσει τις εταιρείες αυτές από τα μέτρα στήριξης της Ακτοπλοΐας, που ο ίδιος ανακοίνωσε πρόσφατα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα Λιμεναρχεία της χώρας μας και ιδιαίτερα τα Λιμεναρχεία Πειραιά και Πάτρας, να ελέγχουν σχολαστικά την τήρηση των κανόνων για τις συνθέσεις των πλοίων και να απαγορεύσουν τον απόπλου, σε οποιοδήποτε από αυτά αρνείται να συμμορφωθεί με όλες τις υποχρεώσεις του.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, καταστήσαμε ξεκάθαρο στους Εργοδότες και στη Πολιτεία ότι δεν θα ανεχθούμε απολύσεις και καταστρατηγήσεις των εργασιακών μας δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Η διασφάλιση της υγείας και των θέσεων εργασίας των ναυτικών όλων των ειδικοτήτων αποτελεί μονόδρομο. Ο αγώνας μας είναι διαρκής και επίμονος, προκειμένου να μας βρει Υγιείς και Όρθιους η ‘’Επόμενη Μέρα’’».

Τα σωματεία

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν.

Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων- Θαλαμηπόλων Ε.Ν.

Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν.

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν.

Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών πάσης τάξεως Ε.Ν.

Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν.

Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν.

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S, Πετρελαιοκίνητων & Ο/Γ μικρών αποστάσεων Ε.Ν.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:00 - 31 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.