ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Capital Link: Webinar με θέμα «Coronavirus, Climate Change & Smart Shipping»

20:31 - 04 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Capital Link: Webinar με θέμα «Coronavirus, Climate Change & Smart Shipping»
Περισσότεροι από 1,000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τη σοφία και τις γνώσεις μιας ευρέως γνωστής προσωπικότητας που χαίρει της εκτίμησης όλης της ναυτιλίας.

Με διοργανωτές την Capital Link, στις 28 Απριλίου, 2020, ο Dr. Martin Stopford, Non-Executive Chairman of Clarkson Research, παρουσίασε την πρόσφατη έκδοση της μελέτης του (“White Paper”) με θέμα: “Coronavirus, Climate Change & Smart Shipping – Three Maritime Scenarios 2020 – 2050 – Preparing for Changes that are 'On the Cards'."

Το webinar είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μία ώρα. Παρόλα αυτά, μετά το τέλος της παρουσίασης με slides που διήρκησε σαράντα λεπτά, ο Dr. Stopford δέχτηκε έναν καταιγισμό ερωτήσεων στις οποίες απαντούσε για τις επόμενες 2.5 ώρες. Προς το τέλος του webinar, ο Dr. Stopford ανέφερε ότι αυτή ήταν η πιο μεγάλη σε διάρκεια παρουσίαση που είχε κάνει!

ΤΟ WEBINAR

Έως τώρα, η ετοιμότητα της ναυτιλίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και των ψηφιακών αλλαγών χαρακτηρίζεται από ανομοιογένεια και έλλειψη συνοχής. Η πανδημία Covid-19, με όλες τις διαταραχές που έχει επιφέρει, θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά για όλες εκείνες τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται για την ανατροπή της τρέχουσας κατάστασης.

Ήταν η πρώτη δημόσια αναλυτική παρουσίαση της πρόσφατα εκδοθείσας μελέτης (“White Paper”) του Dr. Martin Stopford. Ανέλυσε τρία σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της ναυτιλίας την περίοδο 2020-2050, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να ανακατασκευαστεί ο στόλος. Τα σενάρια αυτά αφορούν τις Θαλάσσιες μεταφορές, τις Προδιαγραφές των Ναυπηγείων και τη Ναυτιλιακή Τεχνολογία.

Όπως τόνισε ο Dr. Stopford “Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε για τις αλλαγές που είναι ξεκάθαρα ορατές. Η έλλειψη προετοιμασίας μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο ριψοκίνδυνη και δαπανηρή συγκριτικά με την φαινομενικά “ασφαλή” επιλογή της αδράνειας.”

To White Paper και η παρουσίαση μπορούν να βοηθήσουν τη ναυτιλία να ενημερωθεί σχετικά με ενναλακτικές στρατηγικές και να προετοιμαστεί για το μέλλον.

Η επαναληπτική μετάδοση του webinar, καθώς και η μελέτη (“White Paper”) και τα slides της παρουσίασης είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:  http://webinars.capitallink.com/2020/stopford/.  Δεν υπάρχει κόστος για την εγγραφή και την αποθήκευση του υλικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.