ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Ναυτιλίας: Με τους μισούς επιβάτες η κίνηση των πλοίων

11:47 - 07 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Υπ. Ναυτιλίας: Με τους μισούς επιβάτες η κίνηση των πλοίων
Τα πλοία θα κινούνται αρχικά με τους μισούς επιβάτες, σύμφωνα με σχέδιο που απέστειλε το υπουργείο Ναυτιλίας στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Όπως προβλέπεται, ο μέγιστος αριθμός επιβατών θα φθάνει μέχρι και το 55% κατά περίπτωση, ενώ στα ταχύπλοα το 50%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου: 

  • Στα συμβατικά επιβατηγά πλοία τα οποία δεν διαθέτουν καμπίνες οι επιβάτες σε όλους τους χώρους δεν θα πρέπει να είναι παραπάνω από το 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.
  • Στα συμβατικά επιβατηγά πλοία τα οποία διαθέτουν καμπίνες, ο αριθμός των επιβατών θα είναι ίσος με 55% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.
  • Στα καθίσματα αεροπορικού τύπου η κατανομή θέσεων θα είναι τέτοια ώστε να τηρείται η αρχή ένα κάθισμα κατειλημμένο ένα κάθισμα κενό προς όλες τα κατευθύνσεις και ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσει επιβάτης και πού όχι, προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις.
  • Στις καμπίνες θα τηρείται η αναλογία ένας επιβάτης ανά καμπίνα ή μέχρι 4 επιβάτες αν πρόκειται για οικογένεια σε μία κράτηση. Θα πρέπει η καμπίνα να αερίζεται με φυσικό τρόπο εάν είναι εφικτό ή διαφορετικά με τεχνητό τρόπο και να παραμένει άδεια με ανοιχτή την πόρτα μετά τον καθαρισμό και την απολύμανση για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη χρήση της από τους επόμενους επιβάτες.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.