ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Προχωρούν οι επενδύσεις σε ΟΛΠ και περιφερειακά λιμάνια

11:10 - 07 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Πλακιωτάκης: Προχωρούν οι επενδύσεις σε ΟΛΠ και περιφερειακά λιμάνια
«Είναι πολύ σημαντικό σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο να δώσουμε την εικόνα ότι οι επενδύσεις στη χώρα προχωρούν κανονικά» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης σε τηλε-συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο master plan του ΟΛΠ, σημείωσε ότι υπάρχει άριστη σχέση ανάμεσα στην πολιτεία και την ηγεσία του λιμανιού του Πειραιά. «Σε διάστημα μόνο τριών μηνών από την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου, ο ΟΛΠ υλοποιεί τα σχετικά έργα και το χρονοδιάγραμμα τηρείται κανονικά. Ήδη προχώρησε στην επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας. Το συγκεκριμένο έργο έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και πρέπει να προχωρήσει» επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης για να προσθέσει: «Την ώρα που ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες με την πανδημία, η Ελλάδα δείχνει σημάδια επιστροφής στην κανονικότητα, με την επίσπευση σημαντικών επενδύσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε αναφορά στα περιφερειακά λιμάνια. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσφατη ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ, οι διαδικασίες προχωρούν - σε πρώτη φάση - για τα τέσσερα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου και του Βόλου. Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, «το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσλάβει όλους τους απαραίτητους συμβούλους, για να τρέξει τις απαραίτητες διαδικασίες. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες βιωσιμότητας και να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση. Αν κρίνουμε ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και οι θέσεις εργασίας, θα προχωρήσουμε στις ανάλογες συμφωνίες».

Γιώργος Αλεξάκης - Γιώργος Γεωργίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 07 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.