ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεώριο: Τι απαντά ο Ταβουλάρης στις καταγγελίες μελών του Δ.Σ.

15:04 - 08 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Νεώριο: Τι απαντά ο Ταβουλάρης στις καταγγελίες μελών του Δ.Σ.
Καμία παράνομη πράξη δεν έχει τελεστεί και οι ταλαιπωρίες της εταιρείας, του προσωπικού της και των μετόχων της οφείλονται στη γενική κρίση που πέρασε η χώρα και ο ναυπηγικός κλάδος της την παρελθούσα δεκαετία και μάλιστα σε μία εποχή γενικότερης δημοσιονομικής κρίσης, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νεώριον, κ. Ν. Ταβουλάρης.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή των κυρίων Ιωάννη και Γεώργιου Στεφάνου μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Ναυπηγεία Ελευσίνας ΑΕ, στην οποία καταφέρονται κατά του κ. Ταβουλαρη κι απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να μη λαμβάνει υπόψη τα όσα επικαλείται ο διευθύνων σύμβουλος εφόσον δεν είναι υπογεγραμμένα κι από τους ίδιους, που είναι και μέτοχοι μειοψηφίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ταβουλάρη:

Με αφορμή επιστολή που δόθηκε σε δημοσιότητα στις 05.05.2020 από 2 Μέλη του Δ.Σ της ΝΒΕΕ Α.Ε. κ.κ. Ι. Στεφάνου και Γ. Στεφάνου με ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου και Δ. Συμβούλου της ΝΒΕΕ Α.Ε και της εισηγμένης ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Μητρικής), για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφέρονται τα ακόλουθα:

Οι ανωτέρω εταιρείες, τόσο η Μητρική, όσο και η θυγατρική βρίσκονται σε συζητήσεις με αλλοδαπή εταιρεία για την εξυγίανση της δεύτερης ΝΒΕΕ Α.Ε. Για τις συζητήσεις αυτές ισχύουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Είναι προφανές ότι οι κ.κ. Ι. και Γ. Στεφάνου αντιλαμβάνονται διαφορετικά την κατεύθυνση που λαμβάνουν από ημέρα σε ημέρα οι συζητήσεις για το θέμα της εξυγίανσης. Είχαν και έχουν το δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη ως προς τη γραμμή που ακολουθούν τόσο η Μητρική εταιρεία όσο και η θυγατρική ΝΒΕΕ ΑΕ. Και θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγκλιση των ΔΣ. Αντ' αυτού ειδοποίησαν εγγράφως και με συκοφαντίες την εταιρεία κυριολεκτικά την ίδια στιγμή που έδωσαν στη δημοσιότητα την προαναφερθείσα επιστολή.

Σε ότι αφορά τα πραγματικά αίτια της κρίσης στην οποία αναμφισβήτητα βρίσκεται η Εταιρεία διαβεβαιώνω προσωπικά και υπεύθυνα ότι καμία παράνομη πράξη δεν έχει τελεστεί και οι ταλαιπωρίες της Εταιρείας, του Προσωπικού της και των Μετόχων της οφείλονται στη γενική Κρίση που πέρασε η Χώρα και ο ναυπηγικός κλάδος της την παρελθούσα δεκαετία και μάλιστα σε μία εποχή γενικότερης δημοσιονομικής Κρίσης. Δυστυχώς η επέλαση του κορωνοϊού έκανε δυσκολότερη την κατάσταση για όλες τις επιχειρήσεις της Χώρας.

Στη δεκαετία που πέρασε με τεράστιες προσπάθειες κρατήσαμε σε λειτουργία και τα δύο ναυπηγεία, θυγατρικές της εισηγμένης Μητρικής, Ελευσίνα και Νεώριο.

Θα ήθελα να ενημερώσω τον μεγάλο αριθμό Μετόχων μας ότι τόσο η Μητρική όσο και οι θυγατρικές της Εταιρείες δεν ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα και παράνομες πράξεις. Διαβεβαιώνουμε ότι υποστηρίζουμε την επιβίωση και εξυγίανση της Εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.