ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΑΚΤΩΡ μειοδότης για την οδική σύνδεση ΟΛΘ-Εγνατίας

16:08 - 13 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Η ΑΚΤΩΡ μειοδότης για την οδική σύνδεση ΟΛΘ-Εγνατίας
Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο της οδικής σύνδεσης του έκτου προβλήτα του λιμένα της Θεσσαλονίκης με τους μεγάλους οδικούς άξονες ΠΑΘΕ και Εγνατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, η ΑΚΤΩΡ αναδείχτηκε μειοδότης με ποσοστό 56,61%. Το κόστος του έργου αποτιμάται στα 74,1 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 59,77 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 6 Μαΐου και χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των προσφορών.

Σε συνέντευξή του στο Reporter, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης είχε τονίσει πως το έργο θα έχει διεκπεραιωθεί πριν από την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει η εταιρεία.

Πρόκειται για έργο ολοκλήρωσης της κατασκευής γέφυρας, μήκους 3,5 χλμ περίπου, εκ των οποίων, σημειώνεται ότι τα 1,4 χλμ είναι ήδη σε κυκλοφορία, καθώς η κατασκευή της είχε ξεκινήσει παλαιότερα, μένοντας ημιτελής. Στα έργα περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση του τοπικού οδικού δικτύου στη βιομηχανική περιοχή του Καλοχωρίου.

Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 

Η ολοκλήρωση της σύνδεσης είναι μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι θα συμβάλει ιδιαίτερα στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του λιμανιού, με την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου προσέγγισης και απομάκρυνσης από τους χώρους του λιμένα και την ανακούφιση της τοπικής κυκλοφορίας.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 13 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.