ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ναυτιλιακή μετοχή που σπάει τα «κοντέρ» με άνοδο 167% Κύριο

11:02 - 18 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Η ναυτιλιακή μετοχή που σπάει τα «κοντέρ» με άνοδο 167%
Μπορεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 να κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, μεταξύ των ναυτιλιακών εισηγμένων ελληνικών συμφερόντων, ωστόσο από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 15 Μαΐου, καταγράφει ένα «εκρηκτικό» ράλι ανόδου.

Ο λόγος για την GasLog Partners, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού, που στο συγκεκριμένο διάστημα σημειώνει κέρδη της τάξεως του 166,83%, με την τιμή της να κλείνει στα 5,39 δολάρια την Παρασκευή.

Σε αυτό το διάστημα, η ναυτιλιακή έφτασε στο peak της στις 29 Απριλίου (7,03 δολάρια). Έκτοτε, διόρθωσε αρκετά, έφτασε στα 4,89 δολάρια στις 13 Μαΐου, για να «ανηφορίσει» ξανά στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του τρέχοντος μήνα.

Ο στόλος της GasLog Partners αποτελείται από 15 πλοία μεταφοράς LNG με μέση μεταφορική ικανότητα περίπου 158.000 cbm.

Σημειώνεται ότι για το πρώτο τρίμηνο του έτους η ναυτιλιακή ανακοίνωσε έσοδα 91 εκατ. δολάρια, προσαρμοσμένα EBITDA 64 εκατ. δολάρια και προσαρμοσμένα κέρδη 0,42 δολάρια ανά μετοχή. Πρόκειται για αυξήσεις 6%, 2% και 1% αντίστοιχα, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της ναυτιλιακής, ενώ η απόδοση ήταν ενθαρρυντική το πρώτο τρίμηνο, παραμένει υψηλό το αίσθημα αβεβαιότητας στο παγκόσμιο εμπορικό περιβάλλον, λόγω των διαταραχών που έχει προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία. Επομένως, αποσύρεται το guidance για τα EBITDA το 2020.

Ωστόσο, όπως σημειώθηκε, και τα 15 πλοία του στόλου είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή ναυλωμένα. Το 78% του στόλου είναι ναυλωμένο για το υπόλοιπο του 2020, αντιπροσωπεύοντας περίπου 209 εκατ. δολάρια από τα έσοδα από τα συμβόλαια, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης ναύλωσης για το Methane Rita Andrea, που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο.

Συνολικά το πρώτο τρίμηνο, ο όμιλος GasLog εμφάνισε σταθερή χρηματοοικονομική απόδοση, εν μέσω μίας πολύ δύσκολης συγκυρίας. Στόχος της διοίκησης είναι να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα η αξιοποίηση του στόλου και παράλληλα να μειώνονται τα λειτουργικά κόστη. Η στρατηγική κατανομής κεφαλαίου για το έτος, δίνει προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους, βελτιώνοντας περαιτέρω την ανθεκτικότητα της εταιρείας.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 14:02 - 18 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.