ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danaos Corporation: «Καμπανάκι» Γ. Κούστα για την επίδραση της πανδημίας

13:08 - 20 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Danaos Corporation: «Καμπανάκι» Γ. Κούστα για την επίδραση της πανδημίας
Η Danaos Corporation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα απέκτησε το τρίτο της πλοίο μέχρι τώρα στη χρονιά.

Ο στόλος της εταιρείας είναι, κατά κύριο λόγο, ναυλωμένος για τους επόμενους 12 μήνες, γεγονός που της προσφέρει προστασία έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγορά.

Ωστόσο, ο κ. Κούστας, μιλώντας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2020, προειδοποίησε για μία πολύ αρνητική επίδραση του κορονοϊού. Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία θα έχει αρνητική επίπτωση στο ΑΕΠ, την ανεργία και αμέτρητους άλλους μακροοικονομικούς δείκτες στο εγγύς μέλλον. Παρότι οι χώρες αρχίζουν σταδιακά να άρουν τους περιορισμούς, επιτρέποντας την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, η ταχύτητα πιθανής ανάκαμψης και ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος της πανδημίας στη ζήτηση των καταναλωτών και στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού είναι ασαφής».

Υπάρχουν εταιρείες που καταγράφουν μεγάλη πτώση στα έσοδα και ακυρώνουν τα μερίσματα, σημείωσε και πρόσθεσε ότι στην παρούσα συγκυρία είναι πιο συνετό να βλέπουμε που πηγαίνει η κατάσταση, πρόσθεσε.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο στα 33,3 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 5,3 εκατ. δολάρια συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 71,9 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 5,6 εκατ. δολάρια σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 20 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.