ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο για την Star Bulk

15:31 - 28 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο για την Star Bulk
Καθαρά κέρδη ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων εμφάνισε η Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά το πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι ζημιών 5,3 εκατ. δολαρίων, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα έσοδα από ταξίδια ανήλθαν σε 160,9 εκατ. δολάρια έναντι 166,5 εκατ. δολ. πέρυσι, ενώ το ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης διολίσθησε στα 10,949 δολ. από 11,192 δολ.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Star Bulk, ο CEO της εταιρείας, κ. Παππάς τόνισε ότι οι τρεις βασικές προτεραιότητες, στη διάρκεια της πανδημίας ήταν η υγεία των ανθρώπων, η οικονομική υγεία της εταιρείας και η αδιάκοπη εξυπηρέτηση των πελατών, προσθέτοντας ότι έχουν υλοποιηθεί και οι τρεις.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα, επεσήμανε ότι: «Παρά το γεγονός ότι ο όγκος του εμπορίου κατά το 2020 προβλέπεται να συρρικνωθεί, το μεγαλύτερο μέρος των αρνητικών επιπτώσεων αναμένεται να συγκεντρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα οικονομικά κίνητρα που παρέχονται διεθνώς εκτιμάται ότι θα τονώσουν την εμπορική δραστηριότητα μεσοπρόθεσμα, παρέχοντας ευκαιρίες για την εταιρεία μας.

Έχουμε ολοκληρώσει την επένδυση τοποθέτησης scrubbers σε 114 πλοία, τα οποία έχουν συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και θα βελτιώσουν τις εμπορικές μας αποδόσεις στο μέλλον. Η επόμενη προτεραιότητά μας ήταν να αυξήσουμε τη ρευστότητά μας και να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας μέσω αναχρηματοδότησης πλοίων. Έχουμε λάβει έγκριση για χρηματοδοτήσεις που θα αποδεσμεύσουν έως και 27,5 εκατομμύρια δολάρια καθαρά έσοδα που θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαια κίνησης και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους δανειστές προκειμένου να αυξήσουμε σημαντικά αυτό το ποσό κατά τους επόμενους μήνες».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.