ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέα υψηλά η αποθήκευση πετρελαίου σε tankers

14:47 - 29 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Σε νέα υψηλά η αποθήκευση πετρελαίου σε tankers
Νέα ανοδική πορεία κατέγραψε η πλωτή αποθήκευση πετρελαίου, παρότι η ζήτηση μοιάζει να αυξάνεται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence, γύρω στα 278,2 εκατ. βαρέλια εντοπίστηκαν σε 239 tankers που βρίσκονται αγκυροβολημένα για περισσότερες από 20 ημέρες. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 207,7 εκατ. βαρέλια, καθώς ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. Τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν αποθήκευση σε LR και Suezmax tankers, καθώς και VLCCs.

Όπως αναφέρεται, περίπου το 10% του παγκόσμιου στόλου VLCCs, το 11% των Suezmaxes και το 9,5% των Aframaxes υπολογίζεται ότι έχει δεθεί για πλωτή αποθήκευση. Τα επίπεδα - ρεκόρ της πλωτής αποθήκευσης προστατεύουν τα tankers από την κατάρρευση κερδών και ζήτησης, που χαρακτηρίζουν την αγορά των υπόλοιπων τύπων πλοίων, το τελευταίο τρίμηνο.

Ωστόσο, η ζήτηση για tankers παραμένει αβέβαιη, καθώς οι μεγάλες περικοπές στην παραγωγή αργού τον Μάιο και τον Ιούνιο αναμένεται να ασκήσουν μεγάλες πιέσεις στους ναύλους. Σύμφωνα με την Lloyd’s List Intelligence, παρότι οι τιμές του αργού ανέκαμψαν πιο γρήγορα απ' ότι αναμενόταν, καθώς αίρονται τα μέτρα lockdown παγκοσμίως, οι διαταραχές παραμένουν, λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στην ξηρά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 29 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.