ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουτριώτης (Exadas Yachts): Διακοπές με σκάφος χωρίς φόβο ιώσεων

18:53 - 01 Ιουν 2020 | Ναυτιλία
Λουτριώτης (Exadas Yachts): Διακοπές με σκάφος χωρίς φόβο ιώσεων
Ο Πάρις Λουτριώτης της Exadas Yachts, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος, επισημαίνει τα πλεονεκτήματα που έχουν οι διακοπές με σκάφος την εποχή του κορονοϊού.

"Οι διακοπές με σκάφος, ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο, γενικότερα, είναι αυτή τη στιγμή ο ασφαλέστερος τρόπος να χαρεί κανείς το καλοκαίρι περιορίζοντας στο ελάχιστο τον κίνδυνο ίωσης", σημειώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reporter:

Κύριε Λουτριώτη,

Δραστηριοποιείστε πολλά χρόνια στον κλάδο του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους. Πώς βλέπετε τον κλάδο να επηρεάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού;

Παρά το γεγονός ότι όντως όπως και οι άλλες δραστηριότητες του τουρισμού ουσιαστικά σταμάτησαν την περίοδο των μέτρων, η επανάκαμψη των δραστηριοτήτων του σκάφους αναψυχής είναι ακόμη προβληματική γιατί βασίζεται αφενός στην άρση των περιορισμών διακίνησης σκαφών και αφετέρου στην ενεργοποίηση της διεθνούς αεροπορικής  βιομηχανίας, που είναι προϋπόθεση για την διεθνή τουριστική δραστηριότητα.

Όμως είναι χαρακτηριστικό στοιχείο ότι οι διακοπές με σκάφος, ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο, γενικότερα, είναι αυτή τη στιγμή ο ασφαλέστερος τρόπος να χαρεί κανείς το καλοκαίρι περιορίζοντας στο ελάχιστο τον κίνδυνο ίωσης.

Τα σκάφη έχουν περιορισμένο αριθμό επιβατών, μια οικογένεια ή μια παρέα με μέγιστο αριθμό τους 8 έως 10 επιβάτες (με βάση την χωρητικότητα καμπινών) και έτσι η πιθανότητα ύπαρξης του ιού μέσα σε ένα σκάφος είναι σχεδόν μηδενική, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι τα μέλη μιάς παρέας ήδη γνωρίζονται μεταξύ τους. Φυσικά πρέπει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ευλάβεια και εξαρτάται πλέον από τους ίδιους τους επιβάτες να προσέχουν και εκείνοι τις επαφές τους και να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, ιδίως όταν προσεγγίζουν στα διάφορα λιμάνια.

AMELIA

Η Ελλάδα που δεχόταν και ελπίζουμε ότι θα δέχεται πολλούς τουρίστες που ναυλώνουν σκάφη, τι πλεονεκτήματα έχει;

Οι διακοπές με σκάφος εξασφαλίζουν ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις από νησί σε νησί, πρόσβαση σε παραλίες χωρίς πολύ ή και καθόλου κόσμο, ιδανικές συνθήκες για γεύματα και δείπνα μαγειρεμένα στο σκάφος ή για χαλαρά ποτά ή ακόμη και για ιδιωτικά πάρτυ της παρέας που νοίκιασε ένα σκάφος.

Επίσης, εξασφαλίζουν μοναδική ελευθερία κινήσεων, με πολλές επιλογές διαδρομών, ακόμη και ξαφνικές αλλαγές προγράμματος. Ο ναυλωτής του σκάφους μπορεί εύκολα να επιλέξει από πολλούς προορισμούς, ενώ έχει σε κοντινές αποστάσεις τις επιλογές του.

Το πλεονέκτημα είναι ότι τα πολλά νησιά της Ελλάδος είναι κατά κανόνα ελεύθερα κρουσμάτων και έτσι δεν κυκλοφορεί ιός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Είμαστε νομίζω συνηθισμένοι να θεωρούμε ότι οι διακοπές με σκάφος είναι προνόμιο των πλουσίων. Είναι όντως ένας ακριβός τρόπος διακοπών;

Είναι λανθασμένη η εντύπωση αυτή, ίσως γιατί ειδησεογραφικά βλέπουμε επώνυμα άτομα ηθοποιούς, επιχειρηματίες, κλπ. να κινούνται με πολυτελείς μεγάλες θαλαμηγούς, και ξεχνάμε ότι το εύρος και μέγεθος των σκαφών είναι σχεδόν απεριόριστο.

Ανάλογα με τη διάθεση και τις δυνατότητες του καθενός, υπάρχει ευρύτατο φάσμα οικονομικών επιλογών ανάλογα με το σκάφος αλλά και ανάλογα με το εάν χρειάζεται ή όχι πλήρωμα. Κάποια σκάφη μπορούν και νοικιάζονται χωρίς πλήρωμα (εφόσον κάποιο άτομο στην παρέα έχει τις ανάλογες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ως κυβερνήτης) και είναι πιο οικονομικά, τα περισσότερα ιστιοπλοϊκά – που έχουν και βοηθητική μηχανή - χρειάζονται μόνο έναν κυβερνήτη – σκίπερ. Άλλα σκάφη, συνήθως μηχανοκίνητα νοικιάζονται με δυο άτομα πλήρωμα.

Υπάρχουν σκάφη για όλους ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών και τις οικονομικές δυνατότητες. Έτσι οι διακοπές με σκάφος “ράβονται στα μέτρα’’ του καθενός αφού ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει το κόστος, το επίπεδο του σέρβις και φυσικά τις διαδρομές και τους προορισμούς που θέλει να επισκεφθεί.

Το κόστος που αναλογεί κατ’ άτομο δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλύτερο από να μείνει κανείς σε ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο, αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα της δυνατότητας αλλαγής τόπου, απόλαυσης της θαλάσσιας διαδρομής, και επίσκεψης σε διαφορετικά μέρη.

Έστω ότι κάποια παρέα, ή μία οικογένεια, επιθυμεί να κάνει διακοπές με σκάφος. Πως πρέπει να ενεργήσει;

Στην εταιρία EXADAS YACHTS [Εξάντας Γιώτς], διαχειριζόμαστε και διαθέτουμε μεγάλη επιλογή από σκάφη κάθε είδους και μεγέθους και αντίστοιχα πολύ έμπειρα πληρώματα, και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες των ενδιαφερομένων, με αντιστοιχία και στις οικονομικές επιλογές τους.

Οι διαδικασίες που ακολουθούμε εδώ και 30 χρόνια εξασφαλίζουν την άριστη κατάσταση των σκαφών, την άρτια εκπαίδευση των πληρωμάτων, τόσο στο ναυτικό όσο και στον τουριστικό τομέα. Και βεβαίως για τους αλλοδαπούς τουρίστες τα πληρώματα είναι γνώστες ξένων γλωσσών.

Επιπλέον αυτών των διαδικασιών, η Εταιρία EXADAS YACHTS, την περίοδο αυτή εφαρμόζει με απόλυτη προσήλωση όλα τα πρόσθετα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον διακοπών, με τη μέγιστη ελευθερία επιλογών.

Στοιχεία θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.exadasyachts.com και τηλεφωνικά στο 210-9844460.

Βύρων Ζάννος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:59 - 01 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.