ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις σύγχρονες γερανογέφυρες στο λιμάνι του Πειραιά

17:55 - 04 Ιουν 2020 | Ναυτιλία
Τρεις σύγχρονες γερανογέφυρες στο λιμάνι του Πειραιά
Με τρεις γερανογέφυρες, που θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση μεγαλύτερων, σε μεταφορική ικανότητα, πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, θα ενισχυθεί το λιμάνι του Πειραιά, μετά από συμφωνία ανάμεσα στην Cosco και την κινεζική κατασκευάστρια, Shanghai Zhenhua Heavy Industry (ZPMC).

Οι υπογραφές έπεσαν, μετά από αρκετούς μήνες σκληρής δουλειάς και εντατικών διαπραγματεύσεων, τόνισε η ZPMC. Οι συγκεκριμένες γερανογέφυρες αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς εκτός των άλλων, θα είναι εξοπλισμένες με συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Cosco, μητρική της ΣΕΠ, η οποία διαχειρίζεται τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι, τον Απρίλιο του 2020 διακινήθηκαν συνολικά 392.900 εμπορευματοκιβώτια, έναντι 406.100 τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σε μία πτώση της τάξεως του 3,3%. Στο πρώτο τετράμηνο του έτους, η κάμψη άγγιξε το 2,6%, καθώς διακινήθηκαν συνολικά 1,608.8 εκατ. εμπορευματοκιβώτια έναντι 1,652.1 εκατ. πέρυσι.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση του λιμένα, ο διαγωνισμός για το έργο «Επισκευή Δαπέδων και Σιδηροτροχιών των Γερανογεφυρών Στοιβασίας (RMG Cranes) Προβλήτα Ι Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων» στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 02 ολοκληρώθηκε και Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΑΜΩΝ Α.Τ.Ε. - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε. – Σ. ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ Α.Τ.Ε.» με συνολικό προσφερόμενο τίμημα 6.800.474,91€ (πλέον ΦΠΑ).

Το συγκεκριμένο έργο έχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση του Προβλήτα Ι με σκοπό την εύρυθμη και σύγχρονη λειτουργία του Container Terminal.

Παράλληλα προχωρά και η αναβάθμιση του Ηλεκτρομηχανολογικού του Εξοπλισμού του Προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, με την προμήθεια και εγκατάσταση μίας (1) καινούργιας Γερανογέφυρας Προκυμαίας Super Post Panamax για την ενίσχυση των υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας. Το συγκεκριμένο έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 9.000.000 ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:02 - 04 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.