ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Diamond S Shipping: Στρατηγική συνεργασία με την Norden

15:38 - 17 Ιουν 2020 | Ναυτιλία
Diamond S Shipping: Στρατηγική συνεργασία με την Norden
Τη στρατηγική συνεργασία με την Norden ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Diamond S Shipping, στην οποία μέτοχος είναι και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, δημιουργώντας την κοινοπραξία DiaNor.

Ο στόχος της συνεργασίας είναι η εμπορική ενοποίηση δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών που διαθέτουν στόλους με tankers μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου.

Σε πρώτη φάση, η Diamond S Shipping θα συμμετέχει στο νέο εγχείρημα με 28 tankers τύπου MR2, τα οποία θα διατίθενται στην αγορά και θα λειτουργούν μέσω του Norient Product Pool (NPP), που ανήκει στη Norden. Επίσης, η ναυτιλιακή σκοπεύει να συνεισφέρει με το υφιστάμενο, έμπειρο εμπορικό τμήμα που διαθέτει in-house για τον συγκεκριμένο κλάδο, στο παγκόσμιο δίκτυο του NPP.

Μαζί με τα πλοία της DiaNor, το Norient Product Pool θα διαχειρίζεται περίπου 150 δεξαμενόπλοια και θα εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές MR tankers παγκοσμίως.

Μιλώντας για το εγχείρημα ο CEO και πρόεδρος της Diamond S, Craig Stevenson Jr., σχολίασε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε τις κινήσεις ενοποίησης στη βιομηχανία δεξαμενόπλοιων. Η κοινοπραξία DiaNor είναι ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την Diamond S. Πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει σημαντική αξία τόσο για τους μετόχους μας όσο και για τους πελάτες μας. Έχουμε συνεργαστεί με τους Norden και NPP στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν έναν υπερσύγχρονο, παγκόσμιο εμπορικό οργανισμό. Η προσθήκη των σημαντικών δυνατοτήτων μας στο εκτεταμένο δίκτυό τους θα δημιουργήσει έναν ξεκάθαρο ηγέτη στον χώρο των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων».

Ο CEO της Norden, Jan Rindbo, τόνισε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρήσαμε σε αυτήν τη συνεργασία με την Diamond S, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητά μας να παρέχουμε αποτελεσματικές παγκόσμιες λύσεις μεταφοράς στους πελάτες μας που διαθέτουν δεξαμενόπλοια MR. H Diamond S υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης της Norden στο παρελθόν και ανυπομονούμε για όσα μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί στο μέλλον».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 17 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.