ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΘ: Τον Οκτώβριο ο ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα

09:41 - 26 Ιουν 2020 | Ναυτιλία
ΟΛΘ: Τον Οκτώβριο ο ανάδοχος για τον 6ο προβλήτα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ αναμένεται να εγκρίνει μέχρι τις 15-20 Ιουλίου τα τεύχη δημοπράτησης της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο της επέκτασης του 6ου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ εκτιμάται πως στις αρχές Οκτωβρίου θα μπει ο εργολάβος.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, κατά την ομιλία του στο 3ο Συνέδριο Prodexpo North, στη συζήτηση για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη μετά τον Covid-19, η επέκταση του προβλήτα θα επιφέρει την αλλαγή κατηγορίας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς πλέον θα μπορεί να εξυπηρετεί κύριες γραμμές.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη ο προβλήτας θα έχει μήκος 550 μέτρα και βάθος -17,6 μέτρα και θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, διότι όπως δήλωσε, «τέτοια έργα γίνονται μόνο μία φορά».

Τέλος, ο κ. Θεοφάνης εξέφρασε την ελπίδα ότι έως την ολοκλήρωση του έργου από τα μέσα έως τα τέλη του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί και από πλευράς πολιτείας το έργο της οδικής σύνδεσης του ΟΛΘ με τον ΠΑΘΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:15 - 26 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.