ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων

14:59 - 07 Ιουλ 2020 | Ναυτιλία
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων
Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναπτύσσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με στόχο την αναβάθμισή του με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και την υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του λιμένα, πολύ παραγωγική και με χρήσιμα συμπεράσματα ήταν η συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΗΓ με τον κ. Χρυσόστομο Στύλιο, Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & Διευθυντή του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής.

Η συνάντηση είχε σαν κεντρικό θέμα τη διατήρηση των φυσικών θαλάσσιων πόρων, που είναι από τις βασικές επιταγές της Γαλάζιας Ανάπτυξης (BlueGrowth) και κύριο αντικείμενο της στρατηγικής της Ευρώπης. Το θέμα αυτό πραγματεύεται το Έργο ECOPORTIL Environmental Protection of Areas Surrounding Portsusing Innovative Learning Tools for Legislation» στο πλαίσιο του «INTERREG Βαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020» (www.ecoportil.eu), στο οποίο το Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι επικεφαλής εταίρος.

Στα πλαίσια αυτού θα εγκατασταθεί σε κτίριο του ΟΛΗΓ ένας σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων, προκειμένου να μετρά την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, και τα δεδομένα αυτά θα καταγράφονται και θα απεικονίζονται στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα που έχει υλοποιήσει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου. Στόχος είναι η επιστημονική παρακολούθηση και η μελέτη του περιβάλλοντος του Λιμένα.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχει ενταχθεί στο στο πρώτο «κύμα» αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ και σύντομα αναμένεται η διαγωνιστική διαδικασία. Επικρατέστερος μνηστήρας είναι ο όμιλος Grimaldi, ενώ θα υιοθετηθεί η πώληση πλειοψηφικών ποσοστών μετοχών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 07 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.