ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρείες-κολοσσοί προωθούν την τεχνολογία blockchain στη ναυτιλία

15:45 - 09 Ιουλ 2020 | Ναυτιλία
Εταιρείες-κολοσσοί προωθούν την τεχνολογία blockchain στη ναυτιλία
Στρατηγική συμφωνία υπέγραψε η COSCO Shipping με την Ant Group, τον βραχίονα fintech της Alibaba με στόχο την προώθηση της τεχνολογίας blockchain στις θαλάσσιες μεταφορές.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα διερευνήσουν τρόπους αξιοποίησης της τεχνολογίας, προκειμένου, να ενισχύσουν την παρουσία των έξυπνων λιμανιών, τη χρηματοδότηση των αλυσίδων εφοδιασμού, την ψηφιοποίηση των εργασιών και των εγγράφων.

Ο μακροχρόνιος στόχος της ψηφιοποίησης έχει αποκτήσει νέα δυναμική, καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις λόγω της πανδημίας. 

Υπενθυμίζεται ότι τον φετινό Μάιο, ο νηογνώμονας DNV GL και η εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας Alpha Ori Technologies (AOT) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στη ναυτιλία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν στα πεδία των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της κοινής χρήσης δεδομένων, καθώς και της δημιουργίας πλαισίων και προτύπων, για την ανάπτυξη νέων και την ενίσχυση των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:58 - 09 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.