ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danaos: Πέτυχε τους περιβαλλοντικούς στόχους του IMO έντεκα χρόνια νωρίτερα

15:41 - 14 Ιουλ 2020 | Ναυτιλία
Danaos: Πέτυχε τους περιβαλλοντικούς στόχους του IMO έντεκα χρόνια νωρίτερα
Σημαντικό περιβαλλοντικό επίτευγμα από την Danaos Corporation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, καθώς πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) για μείωση 40% των εκπομπών αερίων ρύπων έως το 2030, το 2019, δηλαδή έντεκα χρόνια νωρίτερα.

Ειδικότερα, η εταιρεία, προσηλωμένη στο στόχο να καταστήσει τον στόλο της αποδοτικότερο, κατόρθωσε πέρυσι να περιορίσει κατά 41,5% τις εκπομπές CO2, συγκριτικά με το 2008.

«Η δημιουργία μίας έξυπνης επιχειρησιακής πλατφόρμας, η οποία αναλύει και επεξεργάζεται δεδομένα ως εργαλείο υποστήριξης λήψης αποφάσεων και παράλληλα παρέχει αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις σε περίπωση απόκλισης από τη βέλτιστη λειτουργία, διασφαλίζει τον συνεχή έλεγχο και την έγκαιρη και αποτελεσματική απάντηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα», σημείωσε η ναυτιλιακή.

Ο επόμενος στόχος είναι η μείωση των εκπομπών κατά 50% μέχρι το 2050.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαπίστωσε ανεπάρκεια στην εφαρμογή των κανονισμών που έχουν υιοθετηθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας. 

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, η ναυτιλία πρέπει να ενταχθεί στο Σύστημα Εμπορίας Ρύπων (Emissions Trading System), το «εργαλείο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό των επιτρεπόμενων εκπομπών άνθρακα. Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες δε συμπεριλαμβάνονται στο ETS, το οποίο υποχρεώνει εργοστάσια, σταθμούς παραγωγής ενέργειας και αεροπορικές να πληρώσουν για τη ρύπανση που προκαλούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:49 - 14 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.