ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον Ελλήνων εφοπλιστών για νεότευκτα tankers

15:40 - 28 Ιουλ 2020 | Ναυτιλία
Διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον Ελλήνων εφοπλιστών για νεότευκτα tankers
Έντονη δραστηριότητα παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αγορά των νεότευκτων πλοίων, με δύο εταιρείες ελληνικών συμφερόντων να επενδύουν σε tankers.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Allied Shipbroking, η Benelux Overseas συμφερόντων του εφοπλιστή Κώστα Αγγέλου προχώρησε στην παραγγελία 2+1 tankers χωρητικότητας 50.000 dwt το ένα σε νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο έναντι 35,7 εκατ. δολαρίων το ένα. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν το 2021.

Παράλληλα, η Byzantine Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Μάριου Σταφυλοπάτη προχώρησε στην παραγγελία ενός tanker χωρητικότητας 50.000 dwt σε νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο με ορίζοντα παράδοσης το 2022. Δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος του deal.

Όπως αναφέρει η ναυλομεσιτική εταιρεία, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για ναυπηγήσεις δεξαμενόπλοιων διαφορετικών μεγεθών. Πρόκειται για ένα στοιχείο-έκπληξη, δεδομένης της υποτονικής δραστηριότητας στις αγοραπωλησίες, αλλά και της πτωτικής τάσης των ναύλων. Σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία, αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, είναι απίθανο να συνεχιστεί η ανοδική τάση, επισημαίνει η Allied Shipbroking.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:02 - 28 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.