ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνίες sale and leaseback για 16 πλοία της Star Bulk

12:28 - 06 Αυγ 2020 | Ναυτιλία
Συμφωνίες sale and leaseback για 16 πλοία της Star Bulk
Η Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά ολοκλήρωσε συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) με κινεζικούς και ιαπωνικούς οίκους leasing για 16 πλοία.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή υπέγραψε συμφωνία με την China Merchants Bank Leasing για την πώληση και επαναμίσθωση των πλοίων Laura, Idee Fixe, Roberta, Kaley, Diva, Star Sirius και Star Vega, ύψους 89 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, συμφώνησε με ιαπωνικό οικονομικό ινστιτούτο για sell and leaseback για το πλοίο Star Lutas, ύψους 16 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, η εταιρεία συμφώνησε με κινεζικό οικονομικό ινστιτούτο για την πώληση και επαναμίσθωση τριών πλοίων τύπου newcastlemax, συνολικού ύψους 92,6 εκατ. δολαρίων και με την SPDB Financial Leasing για τα πλοία Mackenzie, Kennadi, Honey Badger, Wolverine και Star Antares, σε ένα deal που αποτιμάται στα 76,5 εκατ. δολάρια.

Όλα τα έσοδα από τις προαναφερθείσες συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης θα αξιοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση ανεξόφλητων ποσών, βάσει δανειακών συμβάσεων των πλοίων.

«Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας μέσω αναχρηματοδοτήσεων που βελτιώνουν τη ρευστότητα της εταιρείας μας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από τους δανειστές για συνεργασία σε νέες συναλλαγές» τόνισε ο CEO της Star Bulk, Πέτρος Παππάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 06 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.