ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CLIA: Αναστολή της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ μέχρι 31 Οκτωβρίου

15:33 - 06 Αυγ 2020 | Ναυτιλία
CLIA: Αναστολή της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ μέχρι 31 Οκτωβρίου
Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοίνωσε ότι τα μέλη της συμφώνησαν να αναστείλουν εθελοντικά τις κρουαζιέρες στις ΗΠΑ τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) απαγόρευσαν τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας στα λιμάνια της χώρας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της CLIA:

Θεωρούμε ότι είναι συνετό τη δεδομένη χρονική στιγμή να επεκτείνουμε εθελοντικά την αναστολή της δραστηριότητας κρουαζιέρας στις ΗΠΑ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, καθώς αναγνωρίζουμε την καταστροφική επίδραση της πανδημίας στην κοινότητά μας, όπως και σε κάθε άλλη βιομηχανία. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτή η προληπτική δράση καταδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της βιομηχανίας κρουαζιέρας στη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Τα μέλη της CLIA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η δραστηριότητα κρουαζιέρας στις ΗΠΑ στηρίζει σχεδόν μισό εκατ. αμερικανικές θέσεις εργασίας (421.000) και συνεισφέρει 53 δισ. δολάρια ετησίως στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας. Κάθε ημέρα αναστολής των λειτουργιών στις ΗΠΑ έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μέχρι και 110 εκατ. δολαρίων στην οικονομική δραστηριότητα και 800 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:37 - 06 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.