ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Costa Cruises: Επανεκκίνηση κρουαζιέρας στη Μεσόγειο από 6 Σεπτεμβρίου

16:02 - 11 Αυγ 2020 | Ναυτιλία
Μερική επανέναρξη δρομολογίων κρουαζιέρας από τα ιταλικά λιμάνια από τις 6 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο όμιλος Costa.

Η ανακοίνωση της Costa έρχεται λίγο μετά τις αναγγελίες της MSC Cruises για επανεκκίνηση από 16 Αυγούστου με τρία ελληνικά λιμάνια στο πρόγραμμα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για επιβεβαίωση όσων είχε πει στο Reporter ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), κ. Θεόδωρος Κόντες, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρωτοκόλλων, ότι το restart είναι πιθανότερο εντός Σεπτεμβρίου.

"Μετά την έγκριση από την ιταλική κυβέρνηση αναφορικά με την επανάληψη των κρουαζιέρων και την κοινοποίηση του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο Costa προβλέπει να επαναλάβει σταδιακά τις δραστηριότητές του με σημείο εκκίνησης ιταλικά λιμάνια από τις 6 Σεπτεμβρίου 2020", εξηγεί ο όμιλος στην ανακοίνωση.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa θα σηκώσει άγκυρα στις 6 Σεπτεμβρίου από την Τεργέστη για μια κρουαζιέρα σε προορισμούς στην Ελλάδα, την οποία θα πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα. Ένα δεύτερο πλοίο, το Costa Diadema, θα αποπλεύσει στις 19 Σεπτεμβρίου από τη Γένοβα για τη δυτική Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ιταλίας και της Μάλτας.

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία του ομίλου Costa που θα ξαναβγούν στη Μεσόγειο, έπειτα από πολλούς μήνες αναστολής των δραστηριοτήτων τους. Τα άλλα ταξίδια τους έχουν ανασταλεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προσθέτει ο όμιλος.

Ο όμιλος Costa Croisieres διαβεβαιώνει πως "έχει αναπτύξει το πρωτόκολλο ασφαλείας Costa για τον στόλο του, το οποίο περιλαμβάνει νέες επιχειρησιακές διαδικασίες σε απάντηση στην κατάσταση με την Covid-19".

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 11 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.