ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Carnival: Εκτιμήσεις για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

15:32 - 18 Αυγ 2020 | Ναυτιλία
Carnival: Εκτιμήσεις για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας
Η Carnival Corp. θα μπορούσε να επανεκκινήσει τις κρουαζιέρες στις ΗΠΑ εντός του 2020, αλλά ο CEO της εταιρείας, Arnold Donald σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να ληφθούν αποφάσεις, με τους υγειονομικούς περιορισμούς ακόμη σε ισχύ.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Donald επεσήμανε ότι σε πολλές αμερικανικές περιοχές έχει παρατηρηθεί μεγάλη εξάπλωση κρουσμάτων κορονοϊού και έχουν επιβληθεί σημαντικοί περιορισμοί.

«Εφόσον δεν επιτρέπονται οι  κοινωνικές συγκεντρώσεις, τότε δεν πρέπει να μιλάμε για κρουαζιέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η Carnival έχει συγκεντρώσει περίπου 12 δισ. δολάρια για να αντέξει τους μήνες που δεν πραγματοποιούνται κρουαζιέρες, ενώ διατηρεί πλοία και προετοιμάζεται για ενδεχόμενη επιστροφή της στα ταξίδια. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες με περιορισμένη χωρητικότητα, με πλοία που αναχωρούν από τη Γερμανία και την Ιταλία, τον επόμενο μήνα.

Ο Donald βλέπει «μεγάλη ζήτηση» μεταξύ των πελατών που θέλουν να ταξιδέψουν ξανά.

Οι κρουαζιέρες θα περιλαμβάνουν χρήση μάσκας και διατήρηση αποστάσεων, αλλά εκτός από αυτά υπάρχει μία «πληθώρα δυνατοτήτων», τόνισε ο CEO της Carnival. «Εξαρτάται από τον προορισμό» και άλλους παράγοντες, τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι είναι «πρόωρο» να χαράξει στρατηγική για τις ΗΠΑ.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – που έχουν εκδώσει εντολή απαγόρευσης για κρουαζιέρες – δεν έχουν ακόμη δώσει σαφείς οδηγίες για το πώς θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα κρουαζιερόπλοια στα ύδατα των ΗΠΑ, δήλωσε. Η Cruise Lines International Association – μία ένωση που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Carnival και Royal Caribbean Cruises Ltd. – ανέστειλε τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Οκτωβρίου. Η απαγόρευση πλεύσης ισχύει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επίθεση κακόβουλου λογισμικού

Επιπλέον, η Carnival υποστήριξε αργά τη Δευτέρα, ότι διερευνά μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού που συνέβη στις 15 Αυγούστου και είχε πρόσβαση και κρυπτογράφησε μέρος των συστημάτων τεχνολογίας πληροφοριών. Η εταιρεία είπε ότι η εισβολή είχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών και υπαλλήλων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές αξιώσεις. Δεν αναμένει ότι το συμβάν θα έχει σημαντική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 18 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.