ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση της Intercargo για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Μαυρίκιο

18:59 - 19 Αυγ 2020 | Ναυτιλία
Παρέμβαση της Intercargo για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Μαυρίκιο
Η Διεθνής Ένωσης Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου (Intercargo) εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, τη στήριξή της στο λαό του Μαυρικίου για την περιβαλλοντική κρίση, με την οποία έρχεται αντιμέτωπος, ως απότοκο της πρόσφατης προσάραξης του πλοίου M/V Wakashio.

Όπως επισημαίνεται, η ναυτιλία θα διδαχθεί πολύτιμα μαθήματα από την προσάραξη του φορτηγού πλοίου, χωρητικότητας 203.000 DWT, στην ακτή του Μαυρικίου, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος και επιπτώσεις στις κοινωνίες, που εξαρτώνται από αυτό.

Η Ένωση ζητά την παροχή μεγαλύτερης βοήθειας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πετρελαιοκηλίδας και καλεί το κράτος σημαίας και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να διευρευνήσουν με διαφάνεια και εις βάθος αυτήν την περιβαλλοντική τραγωδία και να δημοσιεύσουν άμεσα τα ευρήματα.

«Είμαστε ανακουφισμένοι από το γεγονός ότι το πλήρωμα του πλοίου απομακρύνθηκε με ασφάλεια και ότι δεν είχαμε καμία απώλεια, κατά το τραγικό αυτό συμβάν. Ως βιομηχανία, οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι τέτοια ατυχήματα πρέπει να αποφεύγονται, ιδιαίτερα σε σε πολυάσχολους θαλάσσιους διαδρόμους, όπου οι άνθρωποι εξαρτώνται από τη θαλάσσια ζωή και τον τουρισμό» σημειώνει η Intercargo και καταλήγει:

«Φυσικά πρέπει να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το γεγονός ότι ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να συμβεί τη σημερινή εποχή, παρά τον προηγμένο εξοπλισμό πλοήγησης και τις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης των πληρωμάτων».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:20 - 19 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.