ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Πότε υποβάλλονται δεσμευτικές προσφορές

10:18 - 09 Οκτ 2020 | Ναυτιλία
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά-Πότε υποβάλλονται δεσμευτικές προσφορές
Δημοσιεύτηκε από τον ειδικό διαχειριστή των ναυπηγείων Σκαραμαγκά η πρόσκληση για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό εκποίησης ενός ενιαίου λειτουργικού συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τους.

Πρόκειται, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το Reporter, για το τμήμα της έκτασης των ναυπηγείων, το οποίο παραμένει στην Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ) και αφορά το λεγόμενο «στρατιωτικό σκέλος» τους.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, κάθε υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να υποβάλει έγγραφη, σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά (εφεξής η «Προσφορά») είτε αυτοπροσώπως, είτε διά νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 27.11.2020 και ώρα 11.00 π.μ., ενώπιον του Ειδικού Διαχειριστή της «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» (ΕΝΑΕ), στην έδρα της τελευταίας, στην οδό Παλάσκα, αρ. 3, Σκαραμαγκάς, ΤΚ 12461. Προς αποφυγή αμφιβολιών διευκρινίζεται ότι υποβολή Προσφορών διά εναλλακτικών μέσων, π.χ. ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συστημένη επιστολή, courier κ.λπ., δεν θα γίνεται δεκτή.

Υποψήφιος αγοραστής στο διαγωνισμό δύναται να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ένωση προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των κοινοπραξιών, που θα έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και θα έχει συσταθεί και θα λειτουργεί νομίμως σύμφωνα με το δίκαιο της χώρας συστάσεώς του.

Παράλληλα, προσφορές θα γίνονται δεκτές μόνο για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του διαγωνισμού και όχι για τμήμα αυτών. 

ΥΠΟΙΚ: Σε διεθνή διαγωνισμό το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Αν. Μεσογείου

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει: 

«Εκκινεί σήμερα ο διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, του μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας αλλά και ολόκληρης της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται για το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο υπό ειδική διαχείριση μετά την ΕΛΒΟ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών, που βαίνει προς αξιοποίηση.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σταθερά προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της έργο, εξυγιαίνει και επαναδραστηριοποιεί σημαντικές επιχειρήσεις με χρόνια προβλήματα, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Το επενδυτικό ενδιαφέρον-Δε συμμετέχουν οι Ολλανδοί

Η διαγωνιστική διαδικασία συγκεντρώνει τα επενδυτικά βλέμματα, μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την αγορά τεσσάρων νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Το Reporter προσπάθησε να επικοινωνήσει με μεγάλους ναυπηγικούς ομίλους, οι οποίοι φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία. Εκπρόσωπος των ολλανδικών ναυπηγείων Damen Shipyards επεσήμανε ότι δεν εμπλέκονται στη διαδικασία, ενώ κανείς εκ των υπολοίπων δεν επιβεβαίωσε επίσημα τη συμμετοχή του. Οι τελευταίες εξελίξεις υποδεικνύουν πως μία ελληνοαμερικανική συμμαχία θα διεκδικήσει τα ναυπηγεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 09 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.