ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Performance Shipping: Διοικητικές ανακατατάξεις-Αποσύρεται από CEO ο Συμεών Παληός

15:22 - 19 Οκτ 2020 | Ναυτιλία
Performance Shipping: Διοικητικές ανακατατάξεις-Αποσύρεται από CEO ο Συμεών Παληός
Αποσύρεται ο κ. Συμεών Παληός από το πηδάλιο της Performance Shipping και στη θέση του τοποθετείται ο κ. Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, ο κ. Μιχαλόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO, μετά την απόσυρση του κ. Παληού, ο οποίος θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα, το ΔΣ τοποθέτησε τον κ. Αντώνη Αργυρόπολο στη θέση του CFO.

Η δήλωση του κ. Παληού:

«Οι σημερινές ανακοινώσεις έρχονται ως συνέχεια των διαδικασιών ίδρυσης μίας πλήρως ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης δεξαμενόπλοιων. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο κ. Μιχαλόπουλος έχει αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες ως μέλος της ανώτερης διοίκησης. Ο κ. Αργυρόπουλος φέρει εμπειρεία δεκαετιών στη χρηματοδότηση της διεθνούς ναυτιλίας και στις κεφαλαιαγορές. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι κύριοι Μιχαλόπουλος και Αργυρόπουλος έχουν μοναδικά προσόντα και θα συνεργαστούν με το ΔΣ με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη της Performance Shipping και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους».

Η δήλωση του κ. Μιχαλόπουλου:

«Εκ μέρους του ΔΣ, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας στον κ. Παληό για τον καθοριστικό ρόλο του στη δημιουργία αυτής της εταιρείας και την ηγεσία της τα τελευταία δέκα χρόνια. Παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες σε παγκόσμια βάση, η ισχυρή οικονομική θέση της εταιρείας, που χαρακτηρίζεται από χαμηλή καθαρή μόχλευση και ισχυρό ισολογισμό, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πειθαρχημένη προσέγγιση του κ. Παληού για ανάπτυξη κατά την τελευταία δεκαετία. Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του τα επόμενα χρόνια».

Η Performance Shipping διαχειρίζεται έναν στόλο τεσσάρων aframaxes. Η ναυτιλιακή είχε παραχωρήσει προς πώληση το τελευταίο boxship του στόλου της στο τέλος του καλοκαιριού, ολοκληρώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την πλήρη μετάλλαξή της σε ιδιοκτήτρια tankers.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 19 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.