ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καλλιστώ»: Συνελήφθη ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου

12:31 - 28 Οκτ 2020 | Ναυτιλία
«Καλλιστώ»: Συνελήφθη ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου
Τη σύλληψη του Πολωνού πλοιάρχου του εμπορικού πλοίου Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης, διέταξε η εισαγγελία Πειραιά μετά το πρωτοφανές ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες Τρίτη, με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ».

O πλοίαρχος κρατείται στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Η προανάκριση που διενεργεί το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας

Διαβάστε σχετικό πρωινό ρεπορτάζ του Reporter ΕΔΩ

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε  αναφορικά με πιθανή αποζημίωση, ότι εφόσον προκύψει υπαιτιότητα του εμπορικού πλοίου, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, «θα ληφθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες και αξιώσεις προφανώς του Ελληνικού Δημοσίου».

Το θηριώδες containership 266 μέτρων εμβόλισε, χθες το πρωί, το περίπου 60 μέτρων πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ναυτικά μίλια νότια της Ψυττάλειας Πειραιά, εκτός ζώνης διαχωρισμού κυκλοφορίας

Η προτεραιότητα ανάμεσα στα δύο πλοία, οι επικοινωνίες, η ταχύτητα και ο ρόλος του πλοηγού είναι τα κρίσιμα ζητήματα που εξετάζουν οι αρχές.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:32 - 29 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.