ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Capital Product Partners: Αύξηση 131% της κερδοφορίας το τρίτο τρίμηνο

16:53 - 02 Νοε 2020 | Ναυτιλία
Capital Product Partners: Αύξηση 131% της κερδοφορίας το τρίτο τρίμηνο
Αυξημένη κερδοφορία κατέγραψε η Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7,8 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντους έτους, αυξημένα κατά 131% από τα 3,4 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2019. 

Αύξηση 34% σημειώθηκε στα έσοδα της ναυτιλιακής, τα οποία ανήλθαν σε 35,5 εκατ. δολάρια από 26,4 εκατ. δολάρια. H ενίσχυση των εσόδων οφείλεται στην αύξηση του στόλου, μετά την απόκτηση τριών containerships, χωρητικότητας 10.000 TEUs τον Ιανουάριο, αλλά αντισταθμίστηκε εν μέρει από το μειωμένο μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης.

Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η Capital Product διασφάλισε ναύλωση για το M/V ‘Adonis' με την Zim Integrated Shipping Services για μία περίοδο 12 έως 14 μηνών, η οποία θα αποφέρει ακαθάριστα έσοδα 33.500 δολάρια την ημέρα.

Ως απόρροια αυτού, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει χρονοναυλώσεις για το 91% του στόλου της το υπόλοιπο του 2020 και για το 86% το 2021.

Σημειώνεται ότι στις 21 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,10 δολάρια ανά μετοχή, το οποίο θα καταβληθεί στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ο CEO της ναυτιλιακής, κ. Τζέρι Καλογηράτος επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε μία ισχυρή τριμηνιαία απόδοση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ βλέπουμε τους ναύλους για τα neo panamax να ανακάμπτουν από τα χαμηλά του προηγούμενου τριμήνου. Επωφελούμαστε από το περιβάλλον αυξημένων ναύλων για να διασφαλίσουμε ναύλωση για ένα από τα πλοία μας και να διαφοροποιήσουμε την πελατειακή μας βάση.

Ωστόσο, παρά το βελτιωμένο περιβάλλον, παρατηρούμε μία αυξανόμενη αβεβαιότητα αναφορικά με την πανδημία για τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες και ως εκ τούτου παραμένουμε προσεκτικοί για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές. Καθώς διασφαλίζουμε την ταμειακή μας ροή και την κάλυψη ναυλώσεων, στόχος μας είναι να επιδιώξουμε εξαγορές, με τη στήριξη της αυξημένης ρευστότητάς μας. Την ίδια ώρα το διοικητικό μας συμβούλιο συνεχίζει να αξιολογεί τη στρατηγική κατανομής κεφαλαίων με σκοπό την εξισορρόπηση της ανάπτυξης με την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μας».

H ναυτιλιακή διαχειρίζεται έναν στόλο 14 πλοίων, εκ των οποίων 13 είναι Neo-Panamax και ένα είναι Capesize.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 02 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.