ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Performance Shipping: Δανειακή συμφωνία και ενίσχυση στόλου

15:22 - 12 Νοε 2020 | Ναυτιλία
Performance Shipping: Δανειακή συμφωνία και ενίσχυση στόλου
Στην απόκτηση δεξαμενόπλοιου προχώρησε η Performance Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, ενώ υπέγραψε νέα δανειακή σύμβαση.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή απέκτησε το tanker, τύπου aframax, Kalamas, κατασκευής 2011, από την Pleiades Shipping της οικογένειας Περατικού. 

Το deal έκλεισε στα 22 εκατ. δολάρια, ενώ η VesselsValue αποτιμά το πλοίο στα 20,63 εκατ. δολάρια. Η τιμή περιλαμβάνει την ειδική επιθεώρηση του πλοίου, η οποία διενεργήθηκε τον Οκτώβριο. Η παράδοσή του αναμένεται το διάστημα από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. 

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο θα μετονομαστεί σε Yanbu θα αυξήσει το στόλο της Performance Shipping στα πέντε aframaxes. Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή ολοκλήρωσε πρόσφατα το μεταβατικό της πλάνο από ιδιοκτήτρια πλοίων boxships σε aframaxes, ενώ τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος (φωτο) ανέλαβε τη θέση του CEO, μετά την αποχώρηση του Συμεών Παληού, ο οποίος παραμένει πρόεδρος του ΔΣ.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε δανειακή σύμβαση, ύψους 31,5 εκατ. δολαρίων με την Τράπεζα Πειραιώς. Το δάνειο αξιοποιήθηκε για τη μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς του tanker, ενώ τα 22,5 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για την αναχρηματοδότηση προηγούμενου δανείου που είχε συνάψει με τη Nordea Bank.

Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνει σε 16 τριμηνιαίες δόσεις των 1,1 εκατ. δολαρίων έκαστη και μία τελική δόση ύψους 13,9 εκατ. δολαρίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 12 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.