ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάρης Βαφειάς-StealthGas: Σε κερδοφόρα πορεία το τρίτο τρίμηνο 2020

13:17 - 26 Νοε 2020 | Ναυτιλία
Χάρης Βαφειάς-StealthGas: Σε κερδοφόρα πορεία το τρίτο τρίμηνο 2020
Σε τροχιά κερδοφορίας επέστρεψε το τρίτο τρίμηνο του 2020 η StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή, Χάρη Βαφειά.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή κατέγραψε καθαρά κέρδη 0,8 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 0,2 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2019. 

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 37,1 εκατ. δολάρια από 36,6 εκατ. δολάρια πέρυσι, λόγω αύξησης των εσόδων από τις χρονοναυλώσεις για μικρότερα πλοία μεταφοράς LPG και τo tanker, τύπου aframax.

Παράλληλα, τα EBITDA του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκαν σε 13,3 εκατ. δολάρια από 14 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Το ποσοστό κάλυψης του στόλου υποχώρησε στο 96,9% από 99%. Η ναυτιλιακή έχει συνάψει χρονοναυλώσεις για το στόλο της στο 68% των διαθέσιμων ημερών του 2020 και προς το παρόν στο 33% του 2021.

Στο τέλος του εννεαμήνου, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα μετρητών ανέρχονταν σε 27,6 εκατ. δολάρια.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της StealthGas, κ. Michael Jolliffe δήλωσε: 

«Στο τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία κατέγραψε μία αρκετά ικανοποιητική επίδοση, δεδομένου ότι λειτουργήσαμε σε μία δύσκολη αγορά. Λόγω των μέτρων lockdown, παρατηρήσαμε μία πτώση στη ζήτηση για LPG και οι ναυλωτές μοιάζουν απρόθυμοι να προχωρήσουν σε χρονοναυλώσεις. Παράλληλα, οι περιορισμοί για την ασφάλεια και τις αλλαγές των πληρωμάτων αυξάνουν τα έξοδά μας και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να λήξει η πανδημία.

Ωστόσο, η εταιρεία μας όχι μόνο πέτυχε ισχυρά έσοδα, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίμηνο σε κερδοφόρα τροχιά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να περιηγηθούμε με επιτυχία στην αγορά, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Επίσης, αναγνωρίζουμε ότι αν η αγορά, στην οποία δραστηριοποιούμαστε, δεν είχε "χτυπηθεί" από τον κορονοϊό, θα είχαμε μία πολύ καλύτερη χρονιά.

Η ναυτιλιακή διαχειρίζεται έναν στόλο 51 πλοίων, εκ των οποίων 47 είναι LPG carriers, 3 MR product tankers και ένα aframax.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:28 - 26 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.