ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lim (IMO): Σιωπηλοί ήρωες της πανδημίας οι ναυτικοί

16:45 - 27 Νοε 2020 | Ναυτιλία
Lim (IMO): Σιωπηλοί ήρωες της πανδημίας οι ναυτικοί
Το πολύ σημαντικό θέμα των εγκλωβισμένων ναυτικών θα συζητηθεί στη Νομική Επιτροπή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization - IMO), η οποία συνεδριάζει ψηφιακά στις 27 και 30 Νοεμβρίου και στις 1 Δεκεμβρίου.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim, εστίασε στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην υγεία των περισσότερων από 1,6 εκατ. ναυτικών, οι οποίοι εργάζονται στα πλοία καθημερινά για να μεταφερθούν προϊόντα σε όλον τον κόσμο.

«Όπως επανειλημμένα έχω υπογραμμίσει, οι ναυτικοί είναι οι σιωπηλοί ήρωες και τα παράπλευρα θύματα της πανδημίας, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς εγκλωβισμένους στα πλοία ή ανήμπορους να μεταβούν σε αυτά. Ο ΙΜΟ, μαζί με άλλες οργανώσεις εντός των Ηνωμένων Εθνών, έχει λάβει αμέτρητες ενέργειες για να θέσει στο επίκεντρο αυτό το σημαντικό ζήτημα και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε λύσεις για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Επιτροπή θα εξετάσει μία πρόταση για δίκαιη αντιμετώπιση των ναυτικών, οι οποίοι κρατούνται με την υποψία διάπραξης ναυτιλιακών εγκλημάτων, αναγνωρίζοντας την παγκόσμια φύση της ναυτιλίας και το δικαίωμα των ναυτικών σε μία δίκαιη δίκη.

Μία δεύτερη πρόταση θα εγείρει την ανάγκη ανάπτυξης μίας σειράς κατευθυντήριων γραμμών για τα λιμάνια σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης υποθέσεων εγκατάλειψης ναυτικών. Τέτοιες κατευθυντήριες γραμμές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σταθερή βάση για την καθιέρωση μίας ενιαίας διαδικασίας που θα ακολουθήσει, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία επαναπατρισμού των ναυτικών και να βελτιωθεί η λειτουργία των λιμένων.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:54 - 27 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.