ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα εναλλακτικά καύσιμα αυξάνουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια Ναυτιλία

15:19 - 30 Νοε 2020 | Ναυτιλία
Τα εναλλακτικά καύσιμα αυξάνουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια Ναυτιλία
«Τα εναλλακτικά καύσιμα κερδίζουν έδαφος στη Ναυτιλία». Αυτό επεσήμανε ο Stephen Gordon, managing director της Clarkson Research Services, σε ανάλυση της εταιρείας, η οποία έδειξε ότι οι εναλλακτικοί τρόποι πρόωσης των πλοίων αντιπροσωπεύουν πάνω από το ένα τέταρτο της χωρητικότητας του υπό ναυπήγηση στόλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το report, τα εναλλακτικά καύσιμα αξιοποιούνται από το 3,5% του εν ενεργεία στόλου και από το 27% των υπό ναυπήγηση πλοίων, σε όρους τονάζ.

Το LNG είναι το δημοφιλέστερο εναλλακτικό καύσιμο, ακολοθεί το LPG, ενώ 13 πλοία υπό κατασκευή θα χρησιμοποιήσουν το αιθάνιο.

«Η αξιοποίηση του LNG ως το μεταβατικό σημείο για την επίτευξη των στόχων εκπομπών ρύπων στηρίζεται από τις επενδύσεις στις λιμενικές εγκαταστάσεις», τόνισε ο Gordon.

Τα στοιχεία της Clarksons δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 124 λιμάνια με εγκαταστάσεις LNG, έναντι 114 λιμανιών στην αρχή του 2020. Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 170 μέχρι το 2022. 

Τέλος, η εταιρεία προβλέπει ότι ο στόλος των πλοίων τροφοδοσίας LNG για ναυτιλιακή χρήση (LNG bunkering vessels) θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

wjfijfe

desd

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 30 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.