ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Αγγελικούσης: Με νεότευκτο LNG carrier συνδέεται η Maran Gas

19:13 - 02 Δεκ 2020 | Ναυτιλία
Γιάννης Αγγελικούσης: Με νεότευκτο LNG carrier συνδέεται η Maran Gas
Ναυλομεσιτικές πηγές συνδέουν τη Maran Gas, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, με την τοποθέτηση παραγγελίας για πλοίο μεταφοράς LNG.

Σημειώνεται ότι το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη σύναψη συμφωνίας για την κατασκευή ενός LNG carrier, αξίας περίπου 187 εκατ. δολαρίων, χωρίς να γνωστοποιήσει το όνομα του αγοραστή. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2023.

Όπως αναφέρει το tradewinds, οι προδιαγραφές κατασκευής παραπέμπουν στα πλοία που αναζητά ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των εταιρειών με τις οποίες θα συνεργαστεί, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται εντός Δεκεμβρίου.

Η Maran Gas είναι μία από τις τέσσερις εταιρείες, οι οποίες συνδέονται με το project LNG της Μοζαμβίκης, επικεφαλής υλοποίησης του οποίου είναι η Total, για το οποίο θα χρησιμοποιηθούν μέχρι 17 LNG carriers.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Total προσέφερε πενταετή συμβόλαια για νεότευκτα πλοία, με options για επέκταση της ναύλωσης για δύο επιπλέον χρόνια, καθώς και τριετή συμβόλαια για υφιστάμενα πλοία, με option για δύο επιπλέον χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.