ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβεία Lloyd’s: Διακρίθηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες της Ναυτιλίας

23:14 - 04 Δεκ 2020 | Ναυτιλία
Βραβεία Lloyd’s: Διακρίθηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες της Ναυτιλίας
Ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ η τελετή απονομής των 17ων ετήσιων ναυτιλιακών βραβείων Lloyd’s List Greek Shipping Awards, τα οποία για πρώτη φορά φέτος, λόγω των συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία, διεξήχθησαν ψηφιακά.

Η εκδήλωση επεσήμανε τη διεθνή φύση της ελληνικής ναυτιλίας, αναδεικνύοντας, παράλληλα, την ανθρωπιστική κρίση των εγκλωβισμένων ναυτικών, τη σημασία για βιωσιμότητα στον κλάδο και την ανθεκτικότητα της εγχώριας ακτοπλοϊκής βιομηχανίας, η οποία διατηρεί τις υπηρεσίες της στα ελληνικά νησιά.

Για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, μία γυναίκα και συγκεκριμένα η Άννα Αγγελικούση κέρδισε το βραβείο για την Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η τελευταία γυναίκα, η οποία κατέκτησε το βραβείο ήταν η Αθηνά Μαρτίνου το 2004. Εκ μέρους της κας Αγγελικούση παρέλαβαν το βραβείο οι δύο γιοι της, Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης.

Παράλληλα, ο Θανάσης Μαρτίνος ανακηρύχθηκε νικητής του Βραβείου Επιτεύγματος Ζωής. 

Άλλες κορυφαίες προσωπικότητες της Ναυτιλίας που βραβεύτηκαν ήταν η Σουζάνα Λασκαρίδη, η οποία κατέκτησε το Βραβείο Νέας Γενιάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης, ο οποίος αναδείχτηκε Newsmaker της χρονιάς.

Η Atlantic Bulk Carriers έλαβε το βραβείο της κορυφαίας εταιρείας πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου και η Okeanis Eco Tankers της κορυφαίας εταιρείας δεξαμενόπλοιων.

Ο Γενικός Γραματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Guy Platten, ανακηρύχθηκε Διεθνής Προσωπικότητα της χρονιάς, για τις αδιάκοπες προσπάθειές του να επιλύσει τη διεθνή κρίση αλλαγής πληρωμάτων.

Αναλυτικά οι νικητές των βραβείων ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 23:53 - 04 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.