ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμαχία ONEX-Cisco για δημιουργία κέντρου καινοτομίας στη Σύρο

11:26 - 16 Δεκ 2020 | Ναυτιλία
Τη συνεργασία τους για τη δημιουργία του επαναστατικού ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου Νεωρίου της ONEX στο νησί της Σύρου, ανακοίνωσαν η ONEX και η CISCΟ. Το όραμα του συγκεκριμένου Κέντρου έχει ως στόχο να παρέχει στις επιχειρήσεις αξία, ανάπτυξη και ευπορία.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, «το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ανοίγει το δρόμο για μια επόμενη γενιά, προσφέροντας στους πελάτες την τεχνολογική ανάπτυξη να καθοδηγούν με επιτυχία τις επιχειρήσεις τους σε έναν διφορούμενο κόσμο. 

Στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ έχουν ομαδοποιηθεί οι λειτουργίες των ακόλουθων: Λογισμικό Απομακρυσμένης Παρακολούθησης Απόδοσης, Δίκτυα Αισθητήρων, Εφαρμογές του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) , Ψηφιακές Μονάδες ΣυλλογήςΔεδομένων, Μηχανισμός Πιστοποίησης σε πραγματικό χρόνο, Φιλτράρισμα Βελτίωσης Δεδομένων, Τεχνολογίες Βάσει Μοτίβων, Ευρυζωνικές Επικοινωνίες, Προηγμένες Τεχνικές Ανάλυσης Δεδομένων, Εργαλεία Συνεργασίας, Καινοτόμες Λύσεις που σε συνδυασμό με τη Ναυτιλιακήεξειδίκευση θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα πιο περίπλοκα επιχειρηματικά σενάρια και τις ανάγκες παρακολούθησης της απόδοσης τους.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ της CISCO και της ONEX που θα εγκατασταθεί στο Νεώριο της Σύρου, θα καταστεί ως ένα αδιαφιλονίκητο Τεχνολογικό Κέντρο. Θα παρέχει μια ιδανική γκάμα τεχνολογικών εργαλείων στις επιχειρήσεις για την εξισορρόπηση τόσο της οικονομικής όσο και της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητάς τους.   

Βασιζόμενοι στην μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία της Ελλάδας στον κλάδο της Ναυτιλίας και συνειδητοποιώντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο Ναυτιλιακό τομέα υστερεί, εν συγκρίσει με άλλους τομείς, η ONEX και η CISCO αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το νέο τεχνολογικό επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα περιστρέφεται γύρω από τις νέες ευκαιρίες της αγοράς για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το επίκεντρο για να επέλθει η ανάπτυξη θα είναι ο εντοπισμός και η επίλυση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο, σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες πτυχές μιας ναυτιλιακής επιχείρησης.

Σύντομα, το Τεχνολογικό Κέντρο δε θα αποτελεί μόνο κύριο πυλώνα σε υπηρεσίες Managed Services Offerings, αλλά θα είναι, επίσης, ένας κόμβος θαλάσσιας καινοτομίας, με σχέδια ανάπτυξης τεχνολογιών που θα ‘’αλλάζουν τα δεδομένα’’ μέσω ενός οικοσυστήματος, ψηφιακών συνεργατών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, επιστημονικών συνεργατών, Start-up επιχειρήσεων, που θα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον μίας επιχείρησης, των πελατών της και της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε γενικότερο επίπεδο».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.