ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευρύνεται η συμμαχία για την ανακούφιση των ναυτικών

19:25 - 16 Δεκ 2020 | Ναυτιλία
Διευρύνεται η συμμαχία για την ανακούφιση των ναυτικών
Συνολικά 45 Κράτη Μέλη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization - IMO) και ένα συνδεδεμένο Μέλος, το Χονγκ Κονκ, έχουν πλέον αναγνωρίσει τους ναυτικούς, ως εργαζόμενους, οι οποίοι παρέχουν βασικές υπηρεσίες («key workers»), σε μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την επίλυση της μακροχρόνιας κρίσης των αλλαγών πληρωμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ το πρόσφατο ρεπορτάζ του Reporter για την ανθρωπιστική κρίση στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σε εγκύκλιο, η οποία δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim καλεί τα Κράτη Μέλη, τα οποία δεν έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες, να αναλάβουν άμεσα δράση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΜΟ, η αναγνώριση των ναυτικών ως «key workers» είναι απαραίτητη, προκειμένου να εξαιρεθούν από ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία και να ταξιδέψουν ελεύθερα και να επαναπατριστούν, στη λήξη των συμβολαίων τους. Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικοί παραμένουν παγιδευμένοι στη θάλασσα ή στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μεταβούν στα πλοία. Η διευθέτηση αυτού του προβλήματος θα αναδείξει και την κρισιμότητα να δοθεί προτεραιότητα στους ναυτικούς για ασφαλή εμβολιασμό, τονίζει ο IMO.

Δείτε ΕΔΩ τα Κράτη Μέλη που έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:33 - 16 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.