ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΠ: Προσωρινή διακοπή στα έργα για το νέο προβλήτα κρουαζιέρας

17:05 - 22 Δεκ 2020 | Ναυτιλία
ΟΛΠ: Προσωρινή διακοπή στα έργα για το νέο προβλήτα κρουαζιέρας
Παύουν προσωρινά, με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, τα έργα κατασκευής του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Ειδικότερα, στις 17 Δεκεμβρίου έγινε δεκτή η προσωρινή διαταγή Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της COSCO – ΟΛΠ ΑΕ, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Πειραϊκή, την οποία είχαν καταθέσει το «Παρατηρητήριο Πειραϊκής» και 24 πολίτες, με την στήριξη της Περιφερειακής Παράταξης «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής».

Στη σχετική απόφαση, τονίζεται, μεταξύ άλλων: «Οι προκαλούμενες επιπτώσεις από τα έργα της καθ’ ης (ΟΛΠ) στην αναφερόμενη περιοχή παρασύρθηκαν από τη βροχή και τους νότιους ανέμους, με αποτέλεσμα να σπάσει στα δύο και να βυθιστεί το ένα από τα δύο «κεσόν» που έχουν ήδη ποντιστεί στην περιοχή του έργου, προκαλώντας επιπλέον ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή, αφού τα άγνωστα εγκιβωτισμένα σε αυτά υλικά έχουν διαρρεύσει πλήρως στη θάλασσα αλλά και στο χώρο του ‘Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή’, με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί η απόφαση έγκρισης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το συνολικό έργο του Λιμένος Πειραιά».

Σύμφωνα με την προσωρινή απόφαση της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων, το έργο επιχωμάτωσης για την κατασκευή του νέου προβλήτα κρουαζιέρας δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης στις 14 Ιανουαρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του «Παρατηρητηρίου Πειραϊκής», "με το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, που κατατέθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, οι συνυπογράφοντες ζητούσαν την άμεση διακοπή των εργασιών της νότιας προβλήτας κρουαζιέρας προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Πειραιά που βρίσκεται σε σοβαρή απειλή από τις επιχώσεις της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ.

Η Προσωρινή Διαταγή Ασφαλιστικών Μέτρων της 17ης Δεκεμβρίου 2020 από το Πρωτοδικείο Πειραιά, για παύση των επιχωματώσεων της COSCO – ΟΛΠ Α.Ε. στην Πειραϊκή, δίνει την πιο ηχηρή απάντηση στους αρμόδιους φορείς και στις αυτοδιοικητικές αρχές οι οποίες όλο αυτό το διάστημα λοιδορούν και κωφεύουν στις καθημερινές καταγγελίες των κατοίκων για την διαρκή υποβάθμιση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος εκ μέρους της COSCO – ΟΛΠ Α.Ε..

Oπως έγινε δεκτό και αναφέρεται στην δικαστική απόφαση «…υφίσταται κατεπείγουσα περίπτωση για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία των σχετικών δικαιωμάτων των αιτούντων αφού η εν λόγω προσβολή της προσωπικότητας τους συνεπεία των ενεργειών της ΟΛΠ είναι διαρκής, προκαλώντας ακόμη και σήμερα τα βλαβερά αποτελέσματα στην υγεία και την προσωπικότητα τους..»", επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 22 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.